Google Analyticsin seurantakoodi

maanantai 3. marraskuuta 2014

Tom Cruise murmelina

Edge of Tomorrow-leffaa katsoessa ei voi välttyä Päiväni murmelina- ajatuksilta.
Idea on samankaltainen. Päivä alkaa aina vain alusta ja uudessa päivässä on uusi mahdollisuus muuttaa tulevaisuutta paremmaksi.
Siihen yhtäläisyydet kuitenkin jäävät. Edge on Tomorrow on täysverinen scifi-rymistely, viihdyttävä sellainen.

Rita Vrataski - täältä
Toisessa pääosassa supersotilaana elokuvassa on Emily Blunt, josta en ole isommin aiemmin välittänyt. Hirveästi en viitsi juonesta kertoa, tavanomainen, mutta silti täynnä pikkuisia jippoja, joilla tämä elokuva eroaa joistain perus-scifileffoista. Kivaa tuoreutta tuo se, että supersotilas on vahva selviytyjä nainen, sekä se, että Cruisen esittämä Bill Cage, armeijan mainospuhemies,on "epäsotilas", mies jolla ei ole mitään todellista kokemusta sodasta. Hieman raukkis, jonka puheet kuitenkin ovat "myyneet" sotaa kannattavana. Joutuessaan rintamalle Cage kuolee melkein heti. 

Ja siitä se alkaa. Cruisen esittämä Cage kuolee ja kuolee. Ja kuolee. Mutta myös oppii ja kehittyy.
Ja tutustuu Ritaan (Blunt), jolla ei kiinnosta muu kuin sodan voittaminen.

Myönnän, että minulla on fiksaatio robottipukuihin, uniformuihin yms ja siinä tämä elokuva on yhtä silmänruokaa. Muutenkin visuaaliseen puoleen on selvästi panostettu todella paljon. Ritan puku ja "stailaus" miekkoineen (jotka syystä muistuttavat mangaa) ovat kohtuu mahtavia. Onneksi ne kuitenkin tukevat hyvin elokuvaa, eivätkä ole elokuvan ainoaa antia.

Jälleen kuitenkin käy kuten niin monissa scifi-elokuvissa. Loppu tuntuu hoputetulta, alieneiden älykkyys, josta on näyttöä elokuvan varrella, lässähtääkin kokonaan.
Miten voi olla, että toistuvasti, elokuvasta toiseen, käy niin, että jostain tähtisumujen takaa, miljardien valovuosien päästä, maapallolle tulee vihamielinen, ihmisten alistamista mielivä rotu, jotka ovat selkeästi hyvin kehittyneitä ja silti ihminen voittaa nämä usein ötökän tai jonkin limaisen ölliäisen näköiset ylikehittyneen rodun edustajat muutamalla Pirkka-niksin kaltaisella teolla?
Siihenkö loppuu käsikirjoittajien ideat?

Hieman parempaa on nähtävissä scifi-sarjoissa, tietenkin, koska niissä alieneiden voittamiseen on aikaa enemmän kuin 1h54min. Tietenkin niissä on myös enemmän aikaa juonen kehittelyyn, älyllisyyteen ja hahmojen syvyyteen. Tottakai ymmärrän, että elokuva aika rajoittaa juonen kehitystä.
Tässä elokuvassa viihdyttäminen on selkeästi se ykkösasia ja sen suhteen ei tarvitse pettyä.

6 kommenttia:

 1. Pidin tästä leffasta Päiväni Murmelina oli rasittava, mutta jännää kyllä tässä asioiden toisto ei ärsyttänyt. Oli mielestäni juuri oikein eriomaista viihdettä, viihdyin hyvin leffassa. :)

  Lemppari alueethan mulla on scifi ja fantasia ja myös kirjallisuuden suhteen. :=)

  Vastasin ActiviaPRO blogipostaukseeni ja linkkasin ravintoarvot ja sokerit. :)

  http://minakokeski-ikainen.blogspot.fi/2014/11/activiapro.html

  Kivaa maanantaita Nunju. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, erinomaista viihdettä :) Mun suosikit on myös fantasia ja scifi, niin kirjoissa kuin elokuvissa! :)

   Pitää vilkaista sulta ne ravintoarvot, kiitos!

   Poista
 2. Kummasti rupesi tekemään mieli nähdä tuo leffa...

  VastaaPoista
 3. Saanko mää tuhmeliini nyt muistella vanhaa sussua kun mulla oli tuossa 16 ikävuoden korvilla mies, mikä mun silmissä näytti aivan Tom Cruiselta. Harmi kun se oli niin nopea lemmen leiskahdus ettei siitä ole jäänyt yhtään kuvaa, olisi niin hauskaa tietää mikä on ollut mun mielikuvitukseni aste :D On varmaan ollut samanväriset hiukset :D Tai ne oli kummatkin miehiä :D Pistetään leffan nimi post-itille muistiin :)

  VastaaPoista

Kerro jotain, se ilahduttaa :)