Google Analyticsin seurantakoodi

maanantai 21. heinäkuuta 2014

Vielä on kesää jäljellä...

...alkaa väkisinkin soimaan päässä ensimmäisenä työpäivänä loman jälkeen. Nyt täytyy sanoa, että olisin niin paljon mieluummin lojumassa parvekkeella syöden jäätelöä ja lukien kirjaa kuin istuisin tietokoneen äärellä.

Loman loppumisen "kunniaksi" kävimme Pilkkeessä johon edelleen kehotan kaikkia käymään, meidän pojat ainakin viihtyvät siellä oikein hyvin.
Aloittaa voi kiipeämällä massiiviseen puunkuormaajaan, jonka pelkkä rengas on pieniä poikia kaksi kertaa suurempi.


Kuvat ovat varmaankin vähän vääristä paikoista lasten kannalta, mutta siellä on paljon katseltavaa myös aikuiselle ja ainakin minä innostuin virtuaalisesti ampumaan hirviä "oikealla" hirvikiväärillä ja kokeilemaan sitten onnistuisiko sama haulikolla (ei).

Kaikenkaikkiaan hyvin vietetyt tunnit! Hauskaa oli!
Tähän linnunpönttöön saa mennä sisälle!!


Pojat viihtyivät kuitenkin melkeinpä pisimpään rakentamassa linnaa valtavasta kokoelmasta -tadaa-
pahvilaatikoita!!

Jopa paikassa jossa on paljon, paljon koettavaa ja tehtävää yllättäen (?) pelkät pahvilaatikot ovat vetonaula!

(Ja kummasti aikuiset miehetkin siellä hääräsivät rakentamassa...)Pilkkeessä on siis aiheena metsä. On kaikennäköistä tietoa ja tekemistä siitä mitä kaikkea metsästä tehdään, mitä metsässä voi tehdä, mitä sieltä saa ja mitä siellä asustelee.


On simulaattoreita, karaokea, rakentelemista, tehtäviä, leikkimistä.

Pilke = 25-50 cm pitkä, halosta tai rangasta pilkottu polttopuu (käytetään myös nimitystä klapi), myös valon tuikahdus tai ”pilke” silmäkulmassa; leikkisyys ja leikkimielisyys

10.8 saakka Rovaniemellä on voimassa kesäpassi.

Kesäpassi sisältää pääsyn koko perheelle (kaksi aikuista ja rajoittamaton määrä samaan perheeseen kuuluvia alle 18-vuotiaita lapsia) seitsemään kesäiseen kohteeseen Rovaniemellä ja Ranualla: Tiedekeskus Pilke, Ranuan eläinpuisto, SantaPark, Tiedekeskus ja museo Arktikum, Ounasvaaran kesäkelkkarata, Joulupukin Kammari ja vapaa-ajankeskus Santasport.  Kesäpassin hinta on 169 euroa koko perheeltä.

Kesäpassibussi kuljettaa perheet ilmaiseksi keskustasta kohteisiin ja kohteesta toiseen. Kesäpassibussi kulkee Kesäpassin kiivaimman sesongin aikana 30.6. – 2.8.2014 maanantaista lauantaihin.

Meillä jäi käymättä loman aikana kesäkelkkarata, mutta sinnekin pitää ehtiä vielä ennen koulun alkamista.

Itse olen käynyt sen laskemassa joka vuosi jo mistälie lähtien ja lapsetkin jo aika monena vuonna, varsinkin Isompi, joten suuntaamme ilmojen salliessa varmaankin viikonloppuna Ounasvaaralle!

Onneksi työt loppuvat kello 15 ja toimistomme lähellä myydään irtojäätelöitä!

2 kommenttia:

Kerro jotain, se ilahduttaa :)