Google Analyticsin seurantakoodi

maanantai 28. heinäkuuta 2014

Sata salamaa iskee tulta...

Nyt iskee sekä kirjaimelliset salamat kaupungin päällä (töissä neljännessä kerroksessa on komeaa katsella), kuin myös hermosalamat iskevät, en ihan näillä helteillä halunnut kontata työpöytäni alustaa siivoamassa.

Meillä oli minun kesäloman aikana remontti työpaikalla ja minä pääsin omaan työhuoneeseeni takaisin tänään (jee, oma tuoli!).
Muut kilvan ihastelevat siistiä, uutta ilmettä toimistossa, kun minä päästin suustani "Kai täällä vielä käy remonttisiivous tai joku?".
Aika hölmistyneinä katsoivat, täällä kun kuulema koko viikonlopun on rehkinyt siivousfirma.

Siis mitäh?! Vaivihkaa katselin muutkin tilat läpi ja mun mielestä nyt on maksettu siitä kuuluisasta tyhjästä!
Ok, keskilattiat ei ole likaiset, mutta lattioiden sivustat, nurkat yms on aivan remonttipölyssä. Lisäksi ihmettelin työpöydän ääressä, että mitä valkoista ilmestyy housuihin niin pöydän alusta oli kokonaan valkoisen pölyn peitossa!

Kerroin tietysti muillekin, mutta muiden mielestä täällä on vallan siistiä. Höh, mua harmittaa entisenä siivoajana ihan hirveästi! Nyt on joku saanut extrapalkatkin siitä, ettei todellakaan ole tehnyt työtänsä kunnolla.

En ole mikään siivousnatsi, meillä kotona pölykoirat leikkii yhdessä sohvan alla, mutta ei minulle siitä palkkaa maksetakaan, joudun siivoamaan kotona ihan oman itseni vuoksi.
En myöskään vaadi toimistolta jossa porukka ravaa kengät jalassa niin mitään 100% siisteyttä, mutta selvästi nyt on tehty huonoa jälkeä.

Olen siis tehnyt siivousta työkseni vuoden verran vuosia sitten ja tiedän kuinka vähän sitä hommaa arvostetaan ja kuinka mikään ei pyörisi jos ei sen työntekijöitä olisi. Siksi ehkä harmittaakin juuri ne siivoojat jotka menevät sieltä missä aita on matalin ja samalla vahvistavat joillakin pösilöillä olevaa mielikuvaa siitä, että siivous työnä on helppoa, koska "siinähän vaan vähän luututan ja imuroidaan", kuten sain muinoin itse kuulla.

Huh. Nyt sain senkin purettua johonkin. En kehtaa enempää nipotella täällä töissä, joten nappasin kahvikupillisen, pölyrätin ja pyyhin "kahvitauolla" oman nurkkani. Sillä selvä.

Huomaa muuten, että helle vie viimeisenkin järjenjuoksun, blogi on kutsunut kirjoittelemaan jo aiemmin ja iltaisin on päässä aina välillä välähtänyt joku aihekin, mutta niin se vain on, että aivotoiminta on vajaakäynnillä näissä lämpöasteissa!

Työvaatteet ovat muuten myös olleet "hieman" hakusessa helteillä. Kehtaanko ilmestyä jälleen huomenna samassa maximekossa jossa olen koko ajan ollut loman jälkeen?
Kai kaikki ymmärtävät, että meillä on se pyykinpesukone, enkä ole epäsiisti vaan ainoastaan rakastunut ohueen, vilpoisaan kankaaseen ja helppoon päälle vetaisuun?

6 kommenttia:

 1. Eiköhän siihen remonttisiivoukseen nimenomaan kuulu ne nurkat ja pöydänaluset. Kyllä sitten tavallinen siivooja hoitaa ne keskilattiat - ja kunnollinen ne nurkatkin;)
  Remonttisiivouksen hinta on aika lailla hulppea, joten hullun hommaa maksaa huonosta työstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan!! Ärsytti tosiaan surkea työnlaatu.

   Poista
 2. Siivous on rankkaa työtä ja sitä pitäisi arvostaa enemmän - olen samaa mieltä. :) Olen läheltä seurannut muutaman siivoojan työtä. :) Hyvä siivooja on kullanarvoinen! :)

  VastaaPoista
 3. Tuohon siivoukseen en muuta kommentoi kuin että sietäisivät siivoojat hävetä, mutta maksimekko on näin helteillä ihana. Onneksi löysin ainokaiseni seuraksi alennusmyynneistä kaksi uutta vain kympin kappale, nyt voi vaihdellakin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, molempiin!! Minä löysin myös eilisellä kauppareussulla alesta uuden, ihanan maximekon :) tulee varmasti käyttöä, sen verran hellettä on luvattu :D

   Poista

Kerro jotain, se ilahduttaa :)