Google Analyticsin seurantakoodi

perjantai 6. joulukuuta 2013

(ei-) Linnan juhlien muka-muotipoliisi

Onko muita jotka naisten lehdissä katsovat tarkasti julkkisten vaatteet ja jotka silmä tarkkana katsovat varsinkin ne kuvat joissa ollaan gaaloissa, juhlissa, muuten vain upeissa vaatteissa?

Minä valvon Oscar-juhlatkin suorana. Toki nähdäkseni palkitut, mutta kyllä se suuri syy on myös ne vaatteet!
Yksi TLC-kanavan parhaita ohjelmia on tällä hetkellä ohjelma, jossa neljä naista kisaa siitä kuka pistää päällensä parhaan asukokonaisuuden.

Tiina Kunttu Linnan juhlat 2008, mtv.fi


Joten mikä on loogisesti itsenäisyyspäivän kohokohta? "Suomen Oscar-gaala", Linnan juhlat!
Hyvin harvoinhan siellä saa ihan samanlaisesta pukuloistosta nauttia, mutta sitä mahtavampaa onkin katsoa niitä onnistujia, puhumattakaan totaalisista katastrofeista (joita on yllättävän paljon ottaen huomioon, että suurin osa käyttää stailistia?)!
Minua ilahduttavat usein myös ne tuntemattomammat, joita selostajatkaan eivät mainitse, usein heidän joukostaan voi bongata monta helmeä.

Seuraan Linnan juhlia tietokone vieressä auki sivuilta joihin kuvat päivittyvät samaa (tai ainakin niiden pitäisi päivittyä) tahtia juhlien kanssa. Niissä ehtii tarkastella asuja tarkemmin.

Usein myös mietin mitä itse pistäisin päälleni, millaiset korut, hiukset, asusteet.
Aikuisen prinsessaleikkiä. Kompensoinkohan tähän hääpuvuttomuuttani? Olisikohan sittenkin pitänyt pitää kunnon isot häät tiaroineen ja kermakakkumekkoineen? (Ja tällä en moiti ollenkaan kermakakkumekkoja, niissäkin on todella kauniita. Enkä myöskään häitä missään nimessä.)

Bitte Westerlund, 2008, mtv.fi
Tänä vuonna kihisen innostuksesta! Useat ihmiset ovat lehdissä toitottaneet kuinka kamalaa on, ettei tänä vuonna Linnan (Tampereen) juhlissa näy kunnon juhla-asuja, mutta minusta pukukoodi "tumma puku" antaa nimenomaan mahdollisuuden paljon mielenkiintoisempaan pukeutumiseen!
Mahtavaa, että tänä vuonna voi tiirailla aivan erinlaisia asuja!

Vaikka lattiaan ulottuvissa iltapuvuissa voisi varioida vaikka mitä, on usein tosiasia se, että suurinosa niistä joilla on etu osallistua Linnan juhliin on aina mennyt sieltä turvalliselta puolelta aitaa. Toki ymmärrettävää, koska muutenhan tulos voisi olla kuten tämän postauksen kuvissa ;)

Kirsi Piha, -98, iltasanomat.fi


Sirpa Asko-Seljanvaara, 2005, iltasanomat.fi

Ja sitten, mikä on kaunista on katsojan silmissä, eli jokin joka minusta kelpaisi tämän päivän juhliin ei muiden mielestä kelpaisi viereenkään.
Tänään kuitenkin hirmuisesti haluaisin nähdä jotain muuta kuin mustaa ja hiuksissa ja asusteissa paljon erilaisuutta, koska siihen nyt mahdollisuus on.

Suomen pienillä markkinoilla ei toki ole kauheasti niitä stailisteja ja suunnittelijoita, mutta toivottavasti nekin jotka yleensä näihin juhliin töitä kauneuden ja muodin parissa tekevät olisivat nyt tajunneet mahdollisuuden olla tyylikkäällä tavalla erilainen .

Hah ja sitten mun muotijuttelut jäi tasan tähän. En oikeasti tiedä asiasta mitään tavallista tallaajaa enempää, koska luen tasan ne samat naisten lehdet kuin kaikki muutkin ja katselen samoja muotiblogeja kuin muutkin ;)
 
 ps. pakko vielä vinkata Usko, toivo ja Pakkaus blogin joululaulukirjoituksesta  koska sama on usein käynyt itselläkin ihmetellen mielessä :D

14 kommenttia:

 1. Itsenäisyyspäivän juhlat tulee katsottua joka vuosi.:-) On kiva nähdä millaisia asuja on kunakin vuonna ja tänä vuonna on erityisen mielenkiintoista katsoa, kun asut saattavat tyyliltään poiketa aiemmista vuosista.:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä! Muitakin "mekkobongareita" ;) Minä myönnän kyllä, että nimenomaan juhlavaatteissa ne iltapuvut/mekot on ne joita odotan.. miehillä on niin rajattu se alue millä voi vaatteensa valita, voi miesparkoja ;D tosin tänä vuonna taitaa sekin olla hieman laajempi...? Naisten juhlavat housupuvut ei minua sytytä yhtään!

   Poista
 2. Kyllä vaan täälläkin tiiraillaan silmä tarkkana niitä asuja - ja luetaan jälkikäteen kaikki jutut netistä ja lehdistä;) - jännät juhlat tulossa; miten itse kukin on tuon pukeutumiskoodin tulkinnut - pahaa pelkään, että sitä mustaa siellä aika paljon sittenkin on. Ja tämä koodi antaa myös mahdollisuuden pukeutua kansallispukuun - Linnan juhlien pukukoodi ei sitä tee, vaikka siellä joka vuosi muutama kansallispuvussa näkyykin.
  Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kyllä luulen, että musta vallitsee ja sitten on näitä valopilkkuja joitain. Aivan kuten Linnan juhlien iltapuvuissakin ;) mutta nyt se alkaa iik!!

   Poista
 3. Loistavat kuvapoiminnat! :D

  Kyllä joo tulee kyylättyä pukuvalintoja juhlista kuin juhlista! Tämän iltaiset juhlat olivat jotenkin laimeat tai sitten en vaan päässyt tunnelmaan kun lapset häiritsivät keskittymistä. ;)

  Joskus olin koukussa tähän sivustoon: http://uk.eonline.com/shows/fashion_police

  VastaaPoista
 4. Ei siitä ihan saanut samaa tunnelmaa kuin aiemmin. Muutama asu oli kyllä todella onnistuneita, mutta tarkoitan ihan näitä samoja mitä kaikki nettilehdet jo pullollaan :)

  VastaaPoista
 5. Meinasin laittaa omaan blogiin liveseurannan, mutta kun näppis on rikki ja jokaisen sanan hakkaaminen vie noin minuutin niin ei olisi ollut kovin "liveä" ainakaan mun osalta. Mutta nää on hauskoja, tää on aikamoinen perinne että istutaan mun mutsin kaa skumppalasit kädessä sohvalla ja ARVOSTELLAAN! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa arvostella livenä ja tavallaan luvan kanssa ;D

   Poista
 6. Myös minä katselin miten juhlavieraat ihmiset juoksivat ohi presidentinparin nopeudella 2 ihmistä sekunnissa. Tosi nopea liikunta, mut kyllä näin hienosti pukeutunut ihmisiä ja oli hauska ilta . Rauhallista toista adventtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menivät kyllä ennennäkemätöntä tahtia :D

   Poista
 7. Nyt en pysty paneutumaan juhla-analyysiin. Sen sijaan kerron, että sinut on haastettu! :)

  VastaaPoista
 8. Kyllä ne joka vuosi jaksaa kiinnostaa. Välillä tulee ihastuksen huokauksia ja välillä kauhistuneita huokauksia :D Todella monen vuoden takaa sitä muistaa pukuja kun alkaa pohtimaan ja joskus se lehdistön mielestä floppi on omaan silmään varsin nätti. Tai sitten se Tanja Karpela on vaan niin ihku, että ihan sama mitä sillä on ollut päällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi vuotta odotellessa ;) tosin Oscareihin ei kauaakaan!

   Poista

Kerro jotain, se ilahduttaa :)