Google Analyticsin seurantakoodi

maanantai 7. lokakuuta 2013

Jääkaappi-haaste

Sain Kukkavarpaalta haasteen paljastella.

Onneksi kyseessä on kuitenkin niinkin harmiton paljastelu kuin jääkaapin, eikä esimerkiksi vaatehuoneen... Mitä te oikein ajattelitte sanan paljastella kohdalla?! ;)
Vaatehuonetta en paljastaisi tällä hetkellä ennen viiden vuorokauden 24h siivousta. Se on täynnä, turvonnut kuin räjähtämäisillään oleva ilmapallo. Ja se on kamalaa mahtavan tilavan vaatehuoneen tuhlausta, koska sielläpä on edelleen  muutosta jäänyttä kamaa!
Ei muuttolaatikoita, ne on kyllä purettu, vaan sellaista sekalaista; "Nää menee kirppikselle", "Nää pitäs heittää pois" jne.
Kirppispöytä on varaamatta, eipä siitä olekaan puhuttu kuin neljä kuukautta...
Mutta se siitä ja palataanpas oikeaan aiheeseen, eli jääkaappiin.

Tässä kodissa on liian pieni jääkaappi ja pakastin.
Ihan samankokoiset ne ovat ulkomitoiltaan kuin aiemmassa kodissa olleet, mutta kauhean huonosti suunnitellut sisätilat ja pakastimen ylin lokero ei vain toimi, sitä ei saa vedettyä kuin puoliväliin auki ja sitten on avattava jääkaappi jotta sen saa kokonaan auki.
Hyi Elektrolux! Miten olettekin suunnitelleen näin surkean yhdistelmän?!
Haaveilen saavani uuden jääkaappi-pakastinyhdistelmän, mutta tosiasia on ettei tämän hetkinen ole kuin muutaman vuoden vanha, joten tätä on kestettävä, koska on meillä kuitenkin tärkeämpiäkin rahareikiä kuin vaihtaa todella hyväkuntoinen yhdistelmä uuteen!
(Kaikista mahtavin olisi silti se sellainen jossa on kaksi rinnakkain, iso jääkaappi ja iso pakastin... Mutta sellaista jääpala-automaattia en oveen kyllä huolisi!)

No niin, paljastelu alkakoon!Ulkoinen habitus
Jääkaapissamme oikealla sijaitsee Aino-jäätelörasioita. Sen lisäksi, että Aino jäätelöt ovat erityisen namia, niistä saa aivan järjetttömän hyviä ruoan jälkisäilytysrasioita. Tällä hetkellä ylin sisältää maissimakaronia ja broilerilihapullia ja kaksi alempaa Pienemmän allergiaruokaa, eli bataatti-kukkakaalimuussia. Laiska äiti ei vain jaksa sitä joka päivä keittää. Alalokerossa jotkut taas saattaisivat säilyttää kasviksia. Väitän, että siellä taaempana on muuten yksi tuorekurkku. Etummaiseksi on kuitenkin jäänyt Breezerit. En kertakaikkiaan juo alkoholia paljoa. Joskus vähän alle ja yli parikymmpisenä join. Paljon. Se oli yhtä juhlimista koko ajan, välillä vähän töitä ja taas mentiin.
Sitten tulin raskaaksi ja juominen luonnollisesti jäi. Jonkun verran join Isomman pikkulapsi aikana olutta, siis saunakaljan verran ehkä viikossa. En ymmärrä oikein itseäni, koska nykyisin olut on ihan hyi yök. Sittemmin olen siirtynyt täysin sosiaaliseksi juojaksi, jolloin juon ainoastaan seurassa ja silloin yleensä punaviiniä. Kotona sen sijaan en juo alkoholia. Ehkä kerran puolessa vuodessa puoli pulloa jotain. Breezerit mies toi minulle jostain syystä viikonloppuna. Katsotaan nyt josko joskus intoutuisin juomaan tuon punaisen, koska se oli joku uusi maku.

Kaapin ovihyllyt ovat aika tyypilliset. Alahyllyllä nuo tavanomaiset, keskihyllyllä sit mun Gefilus-juomaa ja Pienemmän puurososeet. Ylimmällä hyllyllä sitruunaesanssia leipomista varten ja kynsilakkoja. Joku joskus sanoi, että niitä olisi hyvä säilyttää jääkaapissa ja siellä ne sitten on. En edes tiedä pitääkö se paikkansa?

Lisäksi tuossa Aino-rasioiden vieressä on broilerin filesuikaleita ja rukiisia karjalanpiirakoita ja Oatlyn kaurajuomaa pillipurkkimuodossa. Yleensä meillä on niitä 1l purkkeja, mutta ne oli lähikaupasta viimeksi loppu. Pienempi toki tykkäisi juoda aina tommoisesta pillipurkista, mutta ne on aikalailla kalliimpia. Sitten siellä on minun reumalääkkeet laitimmaisina vasemmalla. Ja sen vieressä iso purkki, Oatlyn vaniljajogurtti.

Keskihyllyllä sijaitsee Pienemmän Keiju, kalkkunanakkipakettaja, Vatajan lisäaineeton/maidoton/gluteeniton makkaraa, joku chilikastike, rahkoja, jogurtti ja proteiinijuoma.

Ylimmällä hyllyllä muun porukan Keiju, juustoa (Salaneuvos 17% on mun suosikki!), Risi- ja Mannafrutit ja viilejä. Sitä mitä ette nää on tuolla viilien ja fruttien takana. Siellä on 4 pkt niitä minipikkurahkoja, 2 pkt Danonino ja 2 pkt Lidl. Ei kun yks noista oli Pirkan! Itse en yleensä edes osta noita, samoin kuin en osta noita sokeripommeja jogurteissa&rahkoissa yms muutenkaan, suosin joko maustamatonta tai sit vähintään jotain rasvatonta. Mutta kun on mummi... :D Noin kerran kuussa se ilmestyy meille oman kauppareissunsa jälkeen parin kassin kanssa ja alkaa tyhjentämään niitä kasseja pöydälle.

Ihanaahan se on, että se ajattelee meitä, mutta kun meillä tosiaan on rajalliset nuo kylmäsäilytystilat ja lisäksi aikalailla erilainen maku... Noita pikkurahkojakin se kantoi nyt määrän jolla ruokkisi tarharyhmän ja meillä niitä syö vain Isompi jos niitä ostetaan. Pienemmälle ei voi tuoda tavallaan "väärää" kun se on niin rajoitettua, joten hänelle mummi voi ostaa rajoitetusti, joten sieltä tulee aina Oatly+ 1l (joka kelpaa aina) ja sitten yleensä Vatajan allergianakkipkt (se on syöty jo joten se ei jää kummittelemaan kaappiin, kuten nuo pikkurahkat... onneksi niissä on päiväystä).

Sitten sieltä tulee aina leipää ja hedelmiä tosiaan määrät jotka kävisivät puolta isommalle perheelle. Ai niin ja aina myös siivousaineita!! Vihje kenties? :)

Kukkavarpaan innoittamana magneetti-kuvia! Tässä Pienemmän erityiset magneetit, itse valitut siis :)


Mun magneetti. Meillä oli aiemmin kattavahko, kiva kokoelma magneetteja, mutta Pienempi sai niistä joskus taaperoisena hysteerisiä kohtauksia joten otettiin pois, pistettiin pussiin ja pussi.... niin minne? Viimeistään muutossa kadotin tiedon magneettien viimeisestä sijainnista.


:)

Miehen mielestä nämä kuvaavat minua. Minun mielestäni nämä todella kuvaavat minua. Ja miestä. Pupumagnettiit tehty pullonkorkeista, saatu hääpäivälahjaksi :)

Haastan seuraaviksi jääkaappi-paljastelijoiksi Ärjyperän  ja Sirpan  :)

8 kommenttia:

 1. Ihana haaste - kiitoksia! :) Osallistun haasteeseen. :)

  VastaaPoista
 2. Teillä on herkkuja jääkaapissa. :)

  Mulla on myös jääkaappihyllyt epäkäytännöllisesti, kun uusi jääkaappipakastin tuotiin ja lykättiin paikoilleen niin en ehtinyt väliin muuttamaan hyllyjen paikkaa. ;) Jos muuttaisin jääkaappihyllyjen paikkaa niin pitäisi irroittaa kukkalauta ikkunan alta, jotta jääkaapin oven mahtuisi avaamaan kunnolla ja hyllyt saisi ulos jääkaapista. ;) Etsiskelen omistusasuntoa niin toivottavasti seuraavassa osoitteessa hyllyjen paikkaa pystyy muuttamaan tarpeen mukaan. ;)

  VastaaPoista
 3. Oi mikä haaste, kiitos! Jahka ehdin suorittaa arvonnan, niin heti seuraavaksi sitten tartun tähän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Odottelen sieltäkin päin innolla, nää on yllättävän hauskoja :)

   Poista
 4. Miten mielenkiintoista kurkistella toisten jääkaappeihin :) Haluaisin kyllä kurkistella sinne vaatekaappiinkin :D Mikä ihana mummi, joka täyttää varastot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kyllä kaikinpuolin maailman parhaat mummi&pappa (no vaikka ne siis on mun vanhemmat niin mun mies on silti samaa mieltä... eikä vain mun mieliksi vaan oikeasti heh!) :) Minä rakastan näitä paljastelupostauksia, varsinkin siis muiden kodeista :D

   Poista

Kerro jotain, se ilahduttaa :)