Google Analyticsin seurantakoodi

sunnuntai 13. lokakuuta 2013

11 asiaa minusta

Jennijee haastoi ja minähän vastaan :)

Säännöt:


1. Jokaisen haastetun tulee kertoa 11 asiaa itsestään
2. Jokaisen haastetun tulee vastata 11 kysymykseen, jotka haastajasi on valinnut
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä haastetuille uusille haastetuille
4. Haastajan tulee valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa
5. Sinun tulee kertoa, kuka sinut on haastanut ja kenet haastat
6. Eikä takaisin haastamista
 1. Olosuhteet alkavat olla kohdallaan, pelaisitko yön ulvojaaSiis todellakin pelaisin! En ole pelannut koskaan, mutta kuulostaa aivan mahtavalta! Rakastan pikku kauhua kunhan se ei ole todellista ;D
 2. Sienestätkö? Yyh en. Voisin kyllä, ei vain kiinnosta, koska meillä ei oikein kukaan tykkää sienistä :( Joskus ala-asteella poimiskelin innokkaasti isälleni.
 3. Kuka kehui sinua viimeksi, miten? Mies taisi mennä tänään jopa kehumaan ja ihan puhelimessa kaverilleen kehuskeli kuinka oikeassa olinkaan eräässä asiassa ja puhelun jälkeenkin vielä kehui ihan naamatusten. Siis minähän olen aina oikeassa ;) mutta tässä se nyt oli semmoinen juttu, että lämmitti sydäntä :)
 4. Ketä kehuit viimeksi, miten? Kehun aika paljon, minusta ei voi kehua liikaa jos jokin on sen arvoista, pienemmätkin jutut. En kuitenkaan överikehu esim. lapsia niin, että kehuisin 4veetä joka vessakäynnin jälkeen, vaan oikeista asioista. Kehun myös aikuisia samanmoisesti pienemmistäkin jutuista.
 5. Kuinka aiot hemmotella itseäsi seuraavaksi? Jaa-a, mulla on aika paljon arkijuttujakin jotka koen hemmotteluiksi... Päivittäinen amerikasta asti tilattu hasselpähkinä kahvi on yksi sellainen, oma hetki jolloin luen onnistuu melkein joka päivä, ainakin pikku hetki jne. Mutta jos otetaan joku isompi asia niin ole aivan yksin kotona (jos kaikki hyvin menee) to-pe ja silloin ajattelin kylpeä pitkän kaavan mukaan ja tehdä naamioita yms :)
 6. Mitä isänpäivälahjaksi? Ööööh?
 7. Hyvä kasvisruokaresepti? Kulje kaupan pakastealtaalle, nouki Apetit kasvissosekeitto, lämmitä, nauti :) On mulla pari muutakin, mutta tämä kun on niin helppo, nopea ja maukas ;)
 8. Nenäkannu - uhka vai mahdollisuus?  Hyiii! Tekisi mieleni sanoa, että hullu joka edes yrittää!!
 9. Osaatko neuloa sukat tai lapaset? En edes silmukkaa saisi aikaiseksi... Noloa!!
 10. Yllätysvieraat tulevat vartin päästä. Mitä teet? Juoksen vessaan vauvan peppupyyhepaketin kanssa joita meillä on meikinpoistoon&siivoukseen, koska ne on hyviä pikatälläisiin, pyyhin nopeasti pöntön ja altaan. Tungen mahdollisesti lattialla lojuvia vaatteita pyykkikoriin, pesen peilit. Siirryn keittiöön jossa tungen paperikasoja laatikkoon ja tiskit mahdollisesti koneeseen. Siihen se aika menikin. Jos jäi edes sekuntteja, vilkaisen peiliin :D
 11. Milloin on sopiva aika aloittaa lasten uhkailu joulupukilla ja tontuilla? Ei ikinä. Satuhahmot on asia erikseen, mutta itse en käytä tätä tapaa. Ymmärrän silti niitä jotka siihen sortuvat ja toivon hartaasti joskus, että voisin sanoa, että tontut kuulevat tmv :D
Minä olen monien muiden tavoin kierrättänyt tätä jo, joten jätän sen osuuden välistä, vaikka minusta olikin tosi hauskaa jälleen vastailla, kiitoksia :D Jokainen joka haluaa saa siunaukseni haasteen nappaamiseen ja mielelläni luen muiden vastauksia, joten kommenttiboxiin sitten tiedonantoa! :) 

Lopuksi ne 11 asiaa minusta:

1. Kuten olen aiemmin kertonutkin, olen muffinsiaddikti. Bravuurini suklaamuffinsit erilaisilla yllätyksillä koki tosin pienoisen vajoamisen reseptilaatikon pohjimmaiseksi Isomman sanoessa: "Äiti etkö sä osaa leipoa muuta, kun meillä on aina näitä suklaamuffinseja jonkinlaisina?" :D

2. Tilaan kahvini Amerikasta. Kuulostaa fiinimmältä kuin on! Tilaamme Pienemmälle joitain ruokia iHerbistä, koska siellä on juttuja joita ei suomesta saa. Kerran kk lähtee tilaus. No, tullirajan alle jää vielä aina vähän tilaa ja kesäkuussa hoksasin kokeilla sieltä pakettia Nescafe Taster´s Choice Hazelnut cafe- pikakahvia. Siis pikakahvia! Ja koukkuun jäin siihenkin. Yleensähän pikakahvi on aika pahaa. Tämän hasselpähkinäaromi... :)! Miehen ja äitini mielestä haju on sanonko mistä. Koska makuaistini on yleensäkin valtavirrasta poikkeava niin en uskalla suositella kuitenkaan kenellekään tilaamista vain tämän vuoksi!

3. Joka kerta kun mainoksia tupsahtaa postiluukusta kirmaan (ok, nykyisin vähän vähemmän kirmaamis-osuutta...) sinne kuin lapsi joulukuusen alle lahjapakettipinoon. Rakastan selata mainoksia, luen jopa Musti&Mirri-mainokset, vaikka lähin lemmikki on yläkerran Rottweiler.

4. Olen kädetön käsitöissä. Jo tipahtaneen napin neulominen paikoilleen voi epäonnistua. Käytin silti omatekemääni flanellipaitaa koko yhdeksännen luokan ajan. Voi vain kuvitella miltä näytin...

5. Josta tuli mieleeni, että kun olin 9.lk koulussa sattui seuraavaa: Kävelymatkalla koulusta kotiin oli kauppa. Koska talvella matka 4,5km oli käveltävä ja usein oli aika kovakin pakkanen, pysähdyin melko usein kauppaan ihan vain hetkisen lämmitelläkseni. Kerran oli sitten oikein erikoisen kova pakkanen, muistaakseni jopa yli -30 astetta. Minulla oli hopparifarkkujen alla vain ohuet pitkät kalsarit, en koskaan käyttänyt toppahousuja, ei puhettakaan. Silläkin kertaa pysähdyin kauppaan, joka siis oli tällainen peruspieni lähikauppa. Kyykistyin katsomaan alahyllyä lehtihyllyllä, kun yhtäkkiä tunsin jotain omituista jalallani. Lämmintä ja märkää. Katsoin alas ja tajusin pissanneeni housuihini edes huomaamatta koko asiaa!! Olin niin kohmeessa ja kun oli pissahätäkin niin näin kertakaikkiaan kävi! Katsoin äkkiä ympärilleni, eikä kaupassa ollut kassaa lukuunottamatta ketään! Lehtihyllyltä ei ollut aivan suoraa näkymää kassalle, vaan se oli tavallaan väliseinänä keskellä tilaa, kassa sen toisella puolen, eli lätäkköni ei näkynyt vaan jäi taa. Minä paniikissani tietysti näyin vaikka lattia ei. Varmaan näytin jotenkin epäilyttävältä, koska kassa lähti kohti. Silloin juoksin ulos kuin viimeistä päivää ja voitte arvata meninkö IKINÄ enää siihen kauppaan! Itseasiassa menin samaan kauppaan seuraavan kerran vasta muistaakseni 2007...?

6. Ja tästä tuli jostain syystä mieleeni se, kuinka parikymppisenä viinapääni oli "kuuluisan" hyvä, join saman kuin miehet eikä minulle tullut ikinä krapulaa (voi niitä aikoja!). Alkoholi meni kuitenkin jalkoihin, eli tasapaino meni totaalisesti, muistin ja muiden toimintojen pelatessa loistavasti. Miehellä oli aivan päinvastoin. Joten baarista tai muualta palatessamme kulku meni aina niin, että minä ohjasin sanallisesti miestä joka totteli ja yleensä kantoi minua reppuselässä. Hävettävää kyllä olemme myös yrittäneet baariin sisään tässä kokoonpanossa, mies jalkoina, minä "aivoina" kyydissä. Kun nyt ns.aikuisena ajattelen tuon aikaista itseäni niin todellakin välillä hävettää ja kovasti, koska ajattelin silloin olevani todella hyvin asiani hoitava aikuinen...

7. Hoidan kasvojen ihoa ja hiuksia suorastaan ylitunnollisesti, mutta jätän kaulasta alaspäin itseni hunningolle. En nyt puhu sheivaamisesta, vaan rasvaamisesta. Karmaisevaa kuinka ihoni on kuiva. Joskus kun sitten rasvaan, niin iho imaisee rasvan kuin hengen hädässä. Täytyisi varmaankin tehdä rasvaamisesta jonkinlainen rutiini, ettei vanhempana sitten näyttäisi kuin naama ja vartalo eivät kuuluisi samaan kroppaan!

8. Pikkurillini taipuvat hyvin paljon. Taaksepäin, keskelle kämmentämuiden sormien ollessa suorina, sivulle muista poispäin jne. Stressaantuneena pistän pikkurillin huomaamattani kiinni etusormen alimmaiseen niveleen ja käden nyrkkiin. Pikkurilli jää sinne "suppuun".

9. Rakastan kauhuelokuvia ja kirjoja ja pelejäkin. Taoin Silent Hill 2:sta Isomman ollessa mahassa melkeinpä joka yö. Nykyisin en kertakaikkiaan enää ole pelien kelkassa, elokuvat ovat nyt ohittaneet useimmiten muut kauhun "muodot". Muuhun ei vain tunnu olevan aikaa. Suurin syy on kuitenkin pelikoneiden ja pelien kehittyminen niin, että tämä äiti on puhtaasti pudonnut kelkasta. Jaksan ihmetellä sitä taitoa jolla lapseni pelaavat esimerkiksi Wiillä tai ottavat hallintaan kaverin Pleikkaria vaikka eivät ole koskaan aiemmin pelanneet juuri sillä versiolla. Jopa 4v pelaa suvereenisti uudella puhelimellani ja käyttää kosketusnäyttöä tuosta vain. Tunnen itseni samanlaiseksi kuin äitini varmasti tunsi videonauhurin ilmestyessä kotiimme joskus -90 luvun alkuvuosina. Muistan kuinka minun piti kirjoittaa äidille ohjeet joissa oli jokaisen kaukosäätimen napin kuva ja selitys mitä siitä tapahtuu. Sitä ennen meillä oli ollut vain tv jossa kaksi kanavaa ja ne todellakin painettiin televisioista!
Ja äitini muisteli aikaa jolloin hän oli lapsi ja ensimmäinen tv tuli naapuriin ;)
Nyt minä kertaan lapsilleni sitä kuinka ensimmäinen videonauhuri tuli mummolaan, kun äiti oli pieni.

10. Valvon aina liian myöhään. Yleensä jopa epäterveellisen myöhään.

11. Lempiruokani vaihtelee. Tällä hetkellä suosikkini on Mustapekka-juusto kastike broilerille ja vehnänalkiopastalle.

10 kommenttia:

 1. Nää faktat oli kyllä jotenkin tosi sekalaisia ja hauskoja - kun menen yövuorosta kotiin nukkumaan niin luultavasti ajattelen suklaamuffinsseja ja supernotkeita sormia! :D
  Näitä on hauska lukea, pitäisi jaksaa itsekin vastata haasteisiin. Se tavarainventaariokin on työn alla.

  VastaaPoista
 2. Meillekin tuli ihan 80-luvun lopussa kaukosäätimellinen (väri)televisio sekä videonauhuri. ;) Mulla on vieläkin se videonauhuri telkkatason hyllyllä - en tiedä toimiiko videonauhuri (mä sitä käytin). ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun vanhemmat sai kaukosäätimen telkkariin muistaakseni vuonna 1998 kun edellinen tv kertakaikkiaan tupsautti savut pihalle! Se olikin hankittu, kun minä olin vauva :) Siinä videonauhurissa sentään oli ollut se kaukosäädin :)

   Poista
 3. Kiitos, mainiot vastaukset ja tunnustukset! Pakastekeitot kuuluu meidänkin selviytymisstrategiaan, kasvis- ja pinaattikeitot on suosikkeja. Nyt huomasin, että oli tullut joku uusi, oisko ollut peruna-purjokeitto.

  Ai kauheeta, pakkaspissit housuun! :O Ja sittenkö sinä märillä housuilla kirmasit kotiin? Ei kai muutakaan voi, toivottavasti ei tullut tulehdusta.

  Minä juon kanssa paljon pikakahvia. Suosikkini on Pirkka-pikakahvi, voisin teoriassa tykätäkin pähkinäkahvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matka oli tasan puolessa välissä, että juu, märillä housuilla kotiin ja olin vielä niin nolona, et väitin äidilleni vain kaatuneeni ja kastelleeni housuni... Pikakahvi on niin helppoa kun aamulla keitän kuitenkin puuroveden vedenkeittimellä :) Pirkkaa en ole kokeillut ikinä, hyvää ilmeisesti :)?

   Poista
 4. Mikä ihana postaus, nauran niin, että kohta lirahtaa täälläkin :D Kävin kurkkaamassa tuolla sun kahvikaupassa ja jostain syystä onnistuin heti löytämään orgaaniset nallekarkit vaikka kahvia etsein :D Olen niin vanha, että muistan jopa sen kun meille tuli väriteevee :D Mainokset, juu <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis kai löysit sen kahvinkin?! Sitä on muinakin makuina, kokeilin vaniljankin, mutta ei se pärjännyt hasselpähkinälle :) Rovaniemellä ei tosi pitkään antennitalouksissa näkynyt kuin tv1 ja tv2. Kolmoskanava/MTV oli jo olemassa, mutta näkyi täällä vain kaapelissa ja piti käydä kaverilla katsomassa jos halusi nähdä.

   Poista
  2. Juu, kyllä löysin kahvinkin nallekarkkien jälkeen :D

   Poista

Kerro jotain, se ilahduttaa :)