Google Analyticsin seurantakoodi

lauantai 24. elokuuta 2013

Ei viikonloppu viikosta eroa

Mies on tehnyt pari viikkoa niin intensiivisesti töitä, että kotona on näkynyt lähinnä likapyykkikasassa. Ja se likapyykkikasa on päässyt luvattoman suureksi, koska vetoan kipuihini ja leikin duploilla. Se on paljon hauskempaa ;)

Pienempi kaivoi jo jonkin aikaa käyttämättä olleet duplot esiin ja keksi leikin jota olemme jaksaneet leikkiä joka päivä. Ensin valtaisa duplokasa kaadetaan lattialle. Sitten sieltä poimitaan sellaiset numeroduplot jotka pojalla on. Niihin kuuluu palikat joissa on numerot 1-10 ja näille palikoille on aina parit joissa on sitten vastaava määrä jotain tavaraa. Esimerkiksi ykkönen on valkoinen palikka jossa sininen numero yksi. Ja parina valkoinen palikka, jossa yksi nalle. Kakkonen on keltainen palikka jossa numero kaksi. Parinaan keltainen palikka jossa kaksi pupua. Jne.

Sitten toinen (leikissä etsijä), menee toiseen huoneeseen sillä välin, kun toinen piilottaa numero duplot ja niiden pari palikat siihen duplokasaan. Pienempi on osoittanut valtaisaa fiksuutta ja piilottaa esimerkiksi mustan palikan mustan kauhakuormaajakauhan alle jne. Toinen tulee etsimään, mutta saa etsiä ainoastaan istuen sohvalla, eli pitää katsellen vain bongata palikoita. No niin, tylsältähän tämä kirjoitettuna kuulostaa, mutta tämä äiti on koukuttunut duplojen etsintään (ja piilottamiseen!).
Meidän matto on (uusi!!) Ikean 200x300cm ja sen päällä siis duplokasa. Maton reunojen yli ei saa mennä. Yllätten Pienempi keksii hyvinkin ovelia piiloja. Ja antaa ovelia vinkkejä äidilleen joka ei vaan löydä (siis oikeasti, ei edes tarvi esittää "ettei löydä"). Vinkkejä kuten: "Katso samoja värejä!", "Koita katsoa keskelle, älä laidoille!". Milloin tuosta kasvoi niin iso, että se osaa ohjata? :)

Mies on siis tänäänkin töissä ja minä tulin koneelle kipaisemaan vain sen verran kuin ehdin ennenkuin Piilota Duplot taas alkaa :) Isompi on onneksi saanut kirmailla eilen ja tänään parhaan kaverinsa perheen kanssa, joten mulle on jäänyt vain tämän Pienemmän paimentaminen. Kai tämä tämmöinen työputki loppuu taas joskus... mutta miehen ADHD näkyy juurikin tämän kaltaisissa päivissä. Ja eilisen. Työt toki loppuivat eilen jo klo.15, koska mies tiesi, että kun on viikon verran nukkunut n.4h yössä niin se ei riitä, kun tänä aamuna piti klo.06 olla lähdössä työreissulle kauemmas, ajoa n.300km. Kotiin mies tuli kuitenkin klo.19. Välillä jaksan soitella et tulisitko jo kotiin jne. Koska yleensä tasan tiedän missä se on, niinkuin nytkin, mies oli "vaan pysähtynyt jutteleen tohon pizzeriaan". Siinä on miehen kaverit jotka omistavat sen pizzapaikan ja niillä taas on sitten siinä kävelyetäisyydellä talo jossa on rakennushommaa ja sithän ne käveli sinne töllistelemään sitä taloa ja sitten siinä pihalla oli auto jota piti vähän huoltaa (mies on joskus valmistunut aikoinaan autonkorjaajaksi vaikkei olekaan sitä koskaan työkseen tehnyt, mutta se oli se ensimmäinen mitä luki peruskoulusta päästyään) jne jne. Ja ohhoh, onko kello jo seitsemän?!

Joskus nämä tämmöiset on hyvin vaikeaa jaksaa, joskus taas lähinnä huvittaa. Joskus tosiaan soittelen perään ja muistuttelen, et täällä ois tää kotikin, toisella kertaa en jaksa.

Äitini on jatkuvasti huolissaan jaksamisestani ja ärjäisee joskus (rakkaudellisesti tosin, pitää silti miehestäni) miehelleni, koska äitini on hyvin vaikeaa käsittää miten ADHD-mieli kulkee. Minä olen sen jo sisäistänyt ja siksipä meillä tärkeät menot piippaavatkin kalentereissa ja on muistilappua ja muuta, mitä nyt ikinä keksinkään. Kuten aamulla wc-paperirullaan teipillä kiinnitetty post it-lappu (ei pysynyt sillä omalla liimallaan). Sitä on vähän vaikeaa ohittaa huomaamatta ;D

9 kommenttia:

 1. Ihana leikki! :) Lapset tulevat nopeasti näppäriksi leikeissään ja tuntevat hyvin leikin säännöt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Pienemmästä on kehkeytynyt oikein ihana leikkijä nyt iän myötä, puuhailee itsekseenkin oikein mielellään, mutta osaa todella hyvin leikkiä myös toisten lasten kanssa ja sitten tosiaan jopa äidin ;D

   Poista
 2. Voi miten hellyyttävältä kuulosti lapsi duploleikissään <3 Kuulostaa sitäpaitsi kivalta leikiltä, mäkin voisin olla tota :)

  VastaaPoista
 3. Mahtava leikki! Odotan kovasti, että meillä päästäisiin yhdessä leikkimään - ei vain niin, että minä ja isompi rakennetaan ja pienempi tuhoaa kaiken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isovelikin on aivan innoissaan etsimässä Duploa :) joten kun Isompi tuli kaveriltaan niin mehän etsittiin vielä kertaalleen ;) Ja hitsin vaikeita paikkoja se Pienempi vaan keksi :D

   Poista
 4. Mää olen niin epämatemaattinen, että piti oikein pitkään miettiä tämän leikin sääntöjä. Menin jo tuossa ykkösen kohdalla sekaisin :D Jos sää tulet joskus vihaiseksi niin sitten voit laittaa sen post-itin kiinni nitojalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D hyvä vinkki, nyt vaan etsiin nitoja jostain... :D

   Poista
 5. Toi ADHD kuulostaa niiiin tutulta. Mun miehellä ei ole virallista diagnoosia, mut ihan samalta touhu kuulostaa kun sun miehellä mitä oon täältä lukenu. Toisaalta keskittymiskyky tuntuu olevan ihan nolla ja toisaalta kun innostuu jostain, ei osaa lopettaa ollenkaan. Raskainta on just se kun tuntuu, että perhe unohtuu välillä kokonaan. Meillä lapset on 1 ja 3, että ihan omankin jaksamiseni kannalta olis kiva, jos toinen osallistuisi.

  VastaaPoista

Kerro jotain, se ilahduttaa :)