Google Analyticsin seurantakoodi

tiistai 25. kesäkuuta 2013

Koti on paras paikka!

Lomailu on rankkaa hommaa. Ei se siltä tuntunut nuorempana (lue: ennen lapsia). Silloin otettiin extempore reissu milloin vain ja mukaan pakattiin vai välttämätön eli meikit, hiustenlaitto-jutut ja puhtaat alusvaatteet ja silloin kun aikaa lähtöön oli himpun verran enemmän mukana saattoi tulla jopa yöpuku ja/tai vaihtovaatteet.

Nyt noiden omien tarvikkeiden lisäksi (jotka itseasiassa eivät ole lisääntyneet kauheasti) nykyisin pakkaan itselle vielä lääkkeet ja jonkin verran enemmän vaatetta, mutta nyt laukut täyttyvät lasten tavaroista, kymmenet alushousut neljän päivän reissulle on aivan must, koska vaikka kumpikaan (siis varsinkaan Isompi) ei edes lirauttele housuihin ikinä enää, niin aivan varmasti se tapahtuisi jos niitä vara-alkkareita ei olisi matkassa.
Pelkästään syömässä käyminen reissussa vaatii mukaan kaksi vaihtopaitaa, sillä kaikki mikä voi mennä pieleen, menee pieleen tapahtuu ainakin meidän perheessä.

Tosiasiassa meidän matkat ovat useimmiten menneet mukavasti. Onhan niitä katastrofireissukin ollut ja ne ovat sitten saaneet aikaan tämän "varaudun kaikkeen ja jopa mahdottomaan"-fiiliksen, mutta useimmiten, kuten nytkin, kaikki menee hyvin :)

Se täytyy sanoa, että vaikka normaalisti meillä lapset eivät tuijota tuntikausia lastenohjelmia putkeen, niin pitkällä ajomatkalla mikään ei pelasta matkaa kuten kannettava dvd-soitin. Meillä on vakituisesti kiinni auton etupenkin niskatuissa sellaiset kehikot noille dvd-soittimille, molempien poikein naaman edessä yksi ruutu, ne naps kiinni ja ajaminen saa alkaa!
Mukaan vaihtelevasti sekä Isomman, että Pienemmän suosikkeja ja ohjeistus, että vuorotellen valitaan. Hyvin toimii! :)

Tälle reissulle tehtiin yksi isompi hankinta. Joka tosin olisi pitänyt hankkia jo aikapäiviä sitten ja joka tulee hyvään käyttöön jatkossakin ja joka oli nytkin jo ihana apu reissussa.
Useimmilla se varmaan onkin jo, mutta meillä on aiemmin harrastettu "monta pikkulaukkua ja kauheasti kamaa"- taktiikkaa.
Tästä lähtien kuulumme Samsonite kerhoon.
Hankimme siis ison, jättikokoisen perhematkalaukun.

Samsonite Aeris Comfort Spinner värissä Night shadow blue
Ihanaa! Kaikki kamat samaan laukkuun, jopa yöpehmot ja kengät. Ei enää erillistä pussia tai kassia kengille, eikä kamalaa "meneekö se kiinni, ei se mene, varo ettei vetskari ratkea"-tappelua, eikä "mihin tää nyt vielä mahtuu?!"-huuteluita.

Ilolla esittelen uusimman perheenjäsenemme:

Mies kysyi myyjän esitellessä värejä (joita tosin tässä valitsemassamme mallissa oli vain kolme ja nekin tylsiä!), että onko sillä värillä mitään väliä. Ja lisäsi vielä, että otetaan musta tai harmaa! Kehtasikin! Tottakai matkalaukun värillä on väliä. Itse olisin ostanut mieluusti parista muusta mallista löytyvän kirkkaan turkoosin, omenan vihreän tai vaikkapa iloisen keltaisen!

Valitsemassamme mallissa oli kuitenkin tarjolla vain grafiitin harmaa, hopea ja tämä väri jonka valitsimme. Joka sekin on tylsä.

Laukku itsessään on kaikkea muuta kuin tylsä. Ei vetoketjua, vaan ihana napsautettava lukkosysteemi. Ja sivulukotkin. Kevyt kuin mikä jättimäisestä koostaan huolimatta! Ja mikä parasta, sinne uppoaa (ja uppoaa ja uppoaa) tavaraa! Se ei tullut edes täyteen! Ja se on harvinaista se.

Nyt kuitenkin olemme jälleen kotona matkalaukkuni kanssa ja pesukoneessa rymyää jo toinen koneellinen matkakamppeita. Ottamistani kengistä käytössä oli vain kahdet (siis omiani, otin neljät, matkalaukun koko hypnotisoi minut kuvittelemaan, että saatanhan minä tarvita vielä näitä... ja ne kun mahtuvatkin tällä kertaa...). Poikien alushousuista suurin osa meni puhtaana takaisin laatikkoon.
Ei ne pissineet housuihin tälläkään kertaa ;)

4 kommenttia:

 1. Hyvä matkalaukku on hyvä juttu. Jos (ja aika usein kun) matkaillaan autolla, niin tulee pakattua n+8 nyssäkkää, alkaen isosta Ikean säkistä päättyen pieneen kangasnyssäkkään, jossa sitten on se ruokalappua ja vesipullo, jotka eivät koskaan löydy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan :) ja tuota pussinyssäkkäkaaosta koitan voittaa jättimatkalaukulla :D Ainakin tää eka reissu tällä laukulla oli loistava :)

   Poista
 2. Mää voin lohduttaa sua, että jos teillä ei olisi ollut puolen omaisuutta mukana niin kengistä olisi katkenneet korot ja pissavahinkokin olisi aivan varmasti tapahtunut :) Ja joku roiskahtava kastikeonnettomuus, joka olisi saanut koko perheen sotkuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin! Ja aina juhlissa mulla on varasukkikset laukussa. Koska joka ainoa kerta kun en niitä ole ottanut on ne jalassa olleet mystisesti menneet rikki ja vielä jostain tosi näkyvästä paikasta. Uskomatonta kyllä :)

   Poista

Kerro jotain, se ilahduttaa :)