Google Analyticsin seurantakoodi

maanantai 20. toukokuuta 2013

Omituisesti sairas

Ihan lyhyesti vain. Viime viikon maanantaina alkoi omituinen nenäverenvuoto, paaaljon sitä verta. Aamuisin suukin täynnä. No, mulla on aina ollut herkät limakalvot, joten ajattelin vain, että se on jotain siitepölyjuttua, menee ohi.
Välillä lakkasikin, mutta alkoi sitten aina uudestaan, vähemmässä määrin kuitenkin, joten en jaksanut olla huolissaan.

Kunnes alkoi mustelmat. Ihan ihme paikkoihin, kämmenselkään, sisäreiteen... jne. Noin 40 mustelmaa ilmestyi ihan yhtäkkiä.

Ja sunnuntai-aamuna oli tyyny aivan veressä ja ulkonäkö muistutti True Bloodin verisimpiä kohtauksia.

Lähdin sitten päivystykseen, vaikka epäilinkin jo valmiiksi, että mitä ne siellä asialle voivat.

Eivät mitään. Paitsi, että tapasin todella tylyn vastaanottovirkailijan sain todistaa myös muutamien kymmenien huumeiden käyttäjien korvaushoitoa, kuulin siinä sivussa myös "mukavaa" tietoa Rovaniemen huumeista, niiden saanti mahdollisuuksista ja käyttäjistä.

Verikokeet ne sentään ottivat.

Minullahan on nivelreumaan lääkkeenä Cimzia jossa siis on todella hurjat sivuvaikutukset pahimmillaan.
Tässä näyttää nyt käyneen samoin kuin minun aiemmillakin biologisten reumalääkkeiden kokeilulla. Sain sitten sen oikein harvinaisen, epätyypillisen sivuvaikutuksen.

Leukemiahan siinä omaankin mieleen heti ensimmäisenä hiipi. 1/100 on mahdollisuus tämän reumalääkkeen käyttäjillä leukemiaan.

Vielä ei siis edes tietoa onko se leukemiaa vai "vain" ITP. Toivon ahkerasti jälkimmäistä. Toivokaa tekin?

23 kommenttia:

 1. Hui kamala miten säikäytti, leukemia tuli mullakin mieleen ekana.
  Toivotaan että kyse on "vain" lääkkeen sivuvaikutuksesta. Ompa tympeää että noi biologiset lääkkeet vaikuttaa sulla noin että sivuoireet puskee niin voimalla, niitäkun on niin isosti kehuttu ja hyvä hoitovaste monilla. Onko sulla nyt mitä aikoja mihin suuntaan että koska selviää enempi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin tietenkin putkikaupalla verikokeita, sitten ehkä luuydinnäyte sen leukemian ja joidenkin muidenkin pois sulkemiseksi jne, että menee kai tässä jonkin aikaa, en tarkalleen edes tiedä.

   Ja kuitenkin itsellä harmittaa eniten se,et 5.6 piti lähteä Korfulle, tuskinpa päästään :(

   Toki se terveys on ykkössijalla, mutta harmittaa nyt kuiten tuokin.

   Poista
  2. Nyt vaan hei puhelinlangat laulamaan ja lääkäriltä kysymään ja siunausta hankkimaan matkan suhteen. Ei se välttämättä ole nounou jos sun vointi sen sallii? Ja itsestä tuntuisi että uskaltaisi lähteä.
   Ja kysy ihmeessä myös että mitä nyt on edessä, siis että mitä tutkitaan ja koska tuloksia odotettavissa, mitä kokeita otetaan jne. Ei se vielä huolta poista mutta josko vähän helpottaisi kun ei ihan täysin tietämättömyydessä mene että mitä ja koska.

   Poista
  3. Ihana olet, kiitos :) Soitinkin jo lääkärille vielä ja lisäkuvioita selvitellään viikon päästä ma (miten, miten muka pystyn odottelemaan?!!) ja sillä viikolla sitten saan kuulla enemmän... Mutta hilkullehan se tuon matkan kanssa menee. Inhottavaa olla epätietoisuudessa.

   Poista
 2. Pidetään peukkuja ettei ole leukemiaa. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. Voi - ilman muuta toivotaan! Ja laitetaan kädet ristiin! Ihan noin pahoista sivuvaikutuksista en olekaan kuullut - itse sain vain alkavan luukadon eräästä lääkkeestä, jota söin fibrooni. Eikä edes auttanut koko lääke!
  Voimia sinne ja toivottavasti tulevat pian ne tulokset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä biologisissa on todella hurjia sivuvaikutuksia ja minä tunnun olevan oikein sivuvaikutus-imuri :/

   Poista
 4. Epätietoisuus ahdistaa! Toivottavasti asiat selviät pian ja parhain päin ja pääsette lähtemään matkalle ilman huolia! <3

  VastaaPoista
 5. Toivotaan! Täysillä toivotaan hyvää!
  Onko se metro-kirja mummolle hyvä? Mummo tykkää kyllä fantasiasta ja katsoo Game of Thronesin ekaa kautta, kun sai tyttäreltä lahjaksi. Kirjakin tuli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enemmän scifiä, joten ehkä ei mummolle kuitenkaan, hyvin erityyppistä esim. games of thronesin kanssa. :)

   Poista
 6. Voi kamala! :( Toivottavasti menee äkkiä ohi eikä ole mitään vakavaa, ja toivottavasti pääset reissuunkin. Pidetään peukkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sain aikaistettua seuraavat verikokeet tän viikon perjantaiksi, joten edes himpun aiemmin saa tietoa.

   Poista
 7. Voi ei ! Voimia ja tsemppiä ja peukkuja ja kaikkea! <3

  VastaaPoista
 8. Kädet ristiin ja toivotaan että kaikki menee hyvin ja pääset lomalle, kun siellä ehkä hermot lepää ja saat positiivisiä elämyksiä .. voi, mitä me naiset saa kaikkea kärsiä .. toivon että saat apua. Hali hali .

  VastaaPoista
 9. Pidän peukut pystyssä, että kaikki on ajoissa selvitetty ja pääsette reissuun :) Halauksia <3

  VastaaPoista
 10. Voi ääh ja puuh, mä oon ollut semiblogipimennossa ja täällä on tälläistä. :( Voi paska. Perkele. Ja täällä peukutetaan ihan hitosti että ois jotain pientä ja vaatimatonta.
  En nyt osaa muuta sanoa kuin jaksuhali, sellainen epäironinen, sydämillä höystetty. <3

  VastaaPoista
 11. Hui! Todellakin toivotaan, ettei olisi mitään korjaamattoman vakavaa. Peukut tanassa, että reissukin toteutuisi. Halauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin toivotaan :) Kiitos :) Reissu on kyllä jouduttu jo hautaamaan :/

   Poista

Kerro jotain, se ilahduttaa :)