Google Analyticsin seurantakoodi

tiistai 14. toukokuuta 2013

Kirjallista

Muutamana päivänä on nyt jäänyt kirjoittaminen blogiin, kun on kertakaikkiaan tuntunut ettei ole mitään sanottavaa. Haluaisin kirjoittaa jotain muuta kuin ainaiset peruspostaukset päivän kulusta tai jostain mitään sanomattomasta. Tosiasia kuitenkin on, että älylliset ponnisteluni pyörivät tällä hetkellä shortsien värien ja sandaalien koon välillä. Joskus päähän saattaa putkahtaa jopa mullistava ajatus kunnon lenkkareista itselle tai ajatus siitä mitä tänään syötäisiin.

Luin tosin sen kirjan, Metro 2033. Jos tykkää post-apocalyptisestä lajityypistä yhtään niin todellakin suosittelen!! Illalla nukkumaan mennessä lukiessa jopa hieman hätkähtelin kirjan pois laitettuani naapurista kuuluvia kolahduksia ;)
Puolessa välissä (paksua!) kirjaa oli hetkellinen suvantovaihe jonka olisi voinut tiivistää, mutta kokonaisuutena hieno teos ja olihan siinä todella paljon kulttuurista, eettistä ja maailmankatsomuksellista pohdintaa ja loppu oli... no, yllättävä. Tahtoisin kovasti käyttää ihan toista sanaa, mutta sitten saattaisin pilata yllätyksen... Joten varoitan, seuraa spoileri: Loppu oli todella, todella surullinen!
Seuraavaksi on luettava jatko-osa Metro 2034.

Luin myös toisen, teinimmän, scifi-kirjan, Across the Universen. Kevyt, helppo kirja, jossa tosin oli kohtuu rankkojakin mielikuvia, mutta kokonaisuus oli kuitenkin ns. helposti nieltävä ja elokuvamainen. Kirja oli sarjan ensimmäinen osa, toinenkin osa (A million suns) on jo julkaistu joten sekin on luettava, joskus on nollattava aivot hömpällä :)

Lukuputki päällä ja aloitinkin jo kolmannenkin kirjan, joka tosin on Jari Sinkkosen Nuoruusikä. Ja yöpöydällä on sen vieressä odottamassa Anna-Leena Härkösen Laskeva neitsyt. Kirjaan on koottu Anna-lehdessä julkaistuja Härkösen kolumneja.

 ”Ei miesten varaan kannata heittäytyä. Miehet ovat ihan kivoja, mutta suurin piirtein yhtä luotettavia kuin pohjoiskorealaiset kodinkoneet.” Anna-Leena Härkönen

8 kommenttia:

 1. Kyllä lukeminen aina kannattaa - sehän on just akkujen latausta parhaimmillaan; jaksaa sitten vaikka kirjoittaa blogiakin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se Jörn Donnerikin sanoi ;D Mutta se on niin totta :)

   Poista
 2. Voi että kun ehtisi jossain välissä lukea jotain...! :) Nyt olen tosin vähän lueskellut ammattikirjallisuutta, mutta jotain kunnon fiktiota olisi kiva lukea... Ehkä kesälomalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin ollut pitkä tauko jossa en ole ehtinyt lukea, mutta nyt tuli sopivasti aikaa :)

   Poista
 3. onko se Metro 2033 se josta on tehty elokuva ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tarkoitatkohan Nighwatchia ja sen jatko-osaa Daywatchia :) Ne perustuu myös venäläisiin kirjoihin ja ovat scifiä/fantasiaa :) Mun mielestä tästä ei (vielä) ole elokuvaa...?

   Poista
 4. Täytyykin paikallistaa kirjastosta Laskeva neitsyt. Anna-Leena Härkösellä on aina niin takuuvarmaa tuotantoa :)

  VastaaPoista

Kerro jotain, se ilahduttaa :)