Google Analyticsin seurantakoodi

keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Mitä, missä, milloin

Tuli aiemmasta remontointipostauksessa ja remonttifirman kehumisessa hämmennettyä kommenteisssa K.Ärjyperää ja sain silloin tämän postausidean, mutta penteleen flunssa sotki kirjoitussuunnitelmat.

Synnyin tosiaankiin muutaman kilometrin säteellä tästä missä nyt asumme ja mihin pian muutamme. Sairaalassa siis toki, se on tuossa aika lähellä, mutta niin on synnyinvuotenani valmistunut kotikin, jota nykyisin mummolaksi kutsutaan :) Sinne on tosiaan matkaa noin 100m, en ole koskaan mitannut, tiedä vaikka olisi muutaman metrin vähemmän.

Teini-ikäisenä vannoin, että tulen näkemään maailmaa ja "tänne en ainakaan jää asumaan" oli usein kuultu lause minun suustani. Eikä se ollut vain uhoa, koska kun irtisanouduin ensimmäisestä työstäni oli yksi syistä se, että uusi työpaikka odotti jo, missäpäs muuallakaan kuin ihanassa, isossa Helsingissä jonne suuntasin pienine muuttokuormineni, työpaikkaan kuluvaan työsuhdeasuntoon jota en ollut koskaan edes nähnyt.

Helsingissä tapasin myös mieheni ja muutimmekin pian yhteen ja koska työsuhdeasuntoni oli mini ja mies asui kimppakämpässä, päädyimme yhteistuumin kasaamaan tavaramme yhteiseen kotiin joka sijaitsi Vantaalla. Viihdyin pääkaupunkiseudulla hyvin, mutta kun alkoi esikoisen kouluunlähtöaika lähestymään mielessä vilkkuivat vain pienempi kotikaupunkini ja sen pienet ihanat ympyrät, pienet koulut ja turvalliset tiet.

Niin päätimme muuttaa tänne ja näinä muutamana vuotena joita olemme täällä asuneet en ole kyllä katunut päivääkään.

Nyt valehtelin. Kadun minä välillä, mutta vain aikuisen näkökulmasta. Kateellisena luen menojuttuja lehdistä ja blogeista, katselen ostosmahdollisuuksia ja aikaisempaa kevättä. Välillä ikävöin hirmuisasti tietysti myös niitä kavereita jotka sinne jäivät. Onneksi on tietokoneet, puhelimet, nettikaupat ja ennenkaikkea lentokoneet ;)

Koitamme vähintään 2-4 kertaa vuodessa käydä Helsingissä, onhan siellä kuitenkin poikien toinen mummola, tai siis toiset, mummola ja pappala erikseen ja äiti saa edes hetkeksi vajota siihen massaan joka velloo pitkin Helsinkiä parhaaseen shoppailuaikaan ;)

Kuitenkin aina palatessa näen myös sen ihanuuden mitä täällä meille on. Rakastan pohjoisen luontoa, rauhallisuutta, tietynlaista pienuutta.

Siedän jopa ylikaupallistetun Joulupukin.

Kuka arvaa missä me siis asutaan? ;)

13 kommenttia:

 1. Minä arvaan, mutta jotta voin lähettää arvontavoiton niin tarvitsisin vähän tarkemman osoitteen ;). Meilaatko sen mulle.

  VastaaPoista
 2. Joulupukki asustaa Korvatunturilla, mutta siellä ei taida olla asutusta kauhean taajaan. Sitten ajattelisin ehdottaa Rovaniemeä, mutta sielläkin on vilinää ja vilskettä :) Apua, nyt multa loppuu maantieteellinen osaaminen :) Mistä ihmeestä mää olen saanut päähäni, että te asutte hyppytornin läheisyydessä. Jaa-a?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei täällä oo yhtään vilinää eikä vilskettä paitsi japanilaisia turisteja joulukuussa, silloin vilisee :D Kyllä sitä Pukkia markkinoidaan tienvierustoilla, joten kyllä sen on täällä asuttava, Korvatunturi on jotain satukirjailijoiden hapatusta ;D

   Poista
  2. Niin ja siis hyppytornin? Mäkihyppytorni näkyy kyllä uuden kodin ikkunasta :)

   Poista
 3. Eikä en mä ole koskaan ajatellut että te asutte NOIN kaukana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siltä se itsestäkin aina välillä tuntuu :D

   Poista
 4. Joulupukin hengessä totean hohoho! Kerran olen joulupukkia käynyt vissiinnii siellä teiän kotikulmilla tapaamassa, päästiin myös ihastelemaan Concord-lentokonetta Rollon kentälle samalla. Ihan hirviän kauan on siitäkin aikaa.

  VastaaPoista
 5. ei osa arvata - keski suomessa??`

  VastaaPoista
 6. Mä en ole ole osannut arvatakaan, että asutte niiiiin pohjoisessa! Ei muuta, kuin revontulipostauksia kehiin! Ne on ihania (ylikaupallistettu joulupukki ei) ;)

  VastaaPoista

Kerro jotain, se ilahduttaa :)