Google Analyticsin seurantakoodi

maanantai 8. huhtikuuta 2013

Epikriisi

Hellittäähän tämä tauti joskus? Varmasti?
halutti ainakin kysyä sunnuntaina kun jouduin päivystykseen. Oikea silmä turposi ja yskä oli pitänyt hereillä jo kolme yötä putkeen, tukkoinen nenä vaikeutti hengitystä ja muutenkin rohisi ja puhisi.
Mutta se silmä. Siitähän syystä sinne päivystykseen lähdin. Arvasin kyllä, että flunssa oli mennyt poskionteloihin ja ajattelin, että kyllähän minä aikuinen (marttyyri-)ihminen maanantaihin saakka kestän, kunnes heräsin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ja silmä oli outo.
Vessaan rämmittyäni paljastui tosiaan se tosiasia, että silmä oli kirkuvan punainen, vetisti ja oli hyvin turvonnut.
täältä

Sain aivan mahtavaa hoitoa päivystyksessä ja kerrankin myös myötätuntoa :)
Osittain syynä oli varmastikin sunnuntai-aamun hiljaisuus, mutta oli se naislääkäri aivan ihana! Minun lisäkseni päivystyksessä oli vain yksi nainen, jolla sattui olemaan sama sukunimi kuin minä olen omaa sukuani. En ollut nukkunut muutamana edellisyönä melkein ollenkaan ja niinpä pomppasinkin ylös joka kerta kun lääkäri kutsui tätä toista naista.
Ja molempia meitä kutsuttiin aika usein, samoin kuin minulta häneltä otettiin myös useampia eri verikokeita ja röntgeniä ym, eli nimeä huudeltiin useamman kerran ja joka kerta minäkin kuuliaisena nimeni kuullessani pomsahdin penkistä :D

Silmää tutki sitten lopulta myös oikein ammattitaitoinen silmälääkäri. Turvotus johtui sitten lopulta ihan vain oikean posken täynnä olevasta poskiontelosta ja se punoitus oli aivan oma juttunsa.
Punoitus johtui silmän sarveiskalvon reunahaavaumasta ja iriitistä. Sain antibiootti-kortisonitipat ja reuman "lisäke" se tämäkin sitten on, ei tekemistä poskionteloiden kanssa, tuli vain valitettavasti yhtä aikaa.

Nyt vain sitten lepoa ja lääkettä, entistä enemmän, olisi kiva olla keskiviikkona edes kohtuu kunnossa olisi liput ostettu lasten näytelmään.


14 kommenttia:

 1. tulin uteliana jo katsomaan Libboxin esittelyä mutta sinulla onkin täälä ylläri - toisenlainen "esittely " . Kaikkea se ihminen kärsii ja me naiset erityisesti . Mielenkiintoista, että muistan koulusta sen silmän rakenteen ihan tarkaan kun oli niin hyvä opettaja ... siis eestiksi mutta täällä kun lähihoitaja koulutuksessa opiskelin silloin opittiin kaikki "osat " suomeksi ja latinaksikin vielä ... Parane pian ja minä odotan huomenna käsi pitkään oven vieressa postiljonia .. heheh Kiva että sinulla oli hyvä lääkäri , se merkitsee paljon .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tulee sulle huomenna, noista postitusajoista oli LivBoxin FB-sivuilla juttua et voi tulla hyvinkin eri aikaan, 1-3 päivän väleillä eri osoitteisiin :)

   Poista
 2. Mun miehellähän oli kanssa toi iriitti pari kuukautta sitten. Reilu vuoden oireili silmä aina välillä ja sitten se suostui lääkäriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko sun miehellä Kukkis reumaa? Kun joskushan iriitti on ainoa oire ja sitten siellä kaiken takana on reuma... ei nainen tällä kertaa ;)

   Poista
  2. Ei ole mut suvusta löytyy MS-tautia. Asiasta mainittiin kyllä mutta eivät nähneet aiheelliseksi tutkia vielä tarkemmin. Jos Iriitti toistuu niin sitten. Pari vuotta sitten pää kuvattu migreenin takia ja silloin ei muutoksia päässä näkynyt.

   Poista
  3. Ok, no se on hyvä ettei muutoksia! Mulla on reuman ihan esiesioireita ollut joskus 24-25v iriitti ja polvisärky, tosin ei sitä silloin osattu ajatella kuitenkaan nuorena aikuisena puhkeavaksi reumaksi (sairastuin 2009), mut kaikki suvun naiset äidin puolelta sairastavat reumaa niin silleen se sukurasite viittas kyllä aika vahvasti et joskus kuitenkin.

   Poista
 3. Oih... :( Toivottavasti paranee pian! Hauska yhteensattuma tuo sukunimiasia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lievästi omituisesti se toinen mua katsoi siinä, mutta olin sen verran kipeä etten edes jaksanut koittaa selittää :)

   Poista
 4. Sää olet kohdannut kaksi harvoin tavattua asiaa; hyvä remonttifirma ja kaksi potilasta päivystyksessä. Toivottavasti sää pian paranet, poskiontelotulehdus on paska vaiva. Jos sää sait antibioottikuurin siihen poskionteloonkin niin sitten ehdottomasti apteekista sellaista maitohappobakteeria, joka kestää antibiootinkin. Suojaa massua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain hyvää paskemmassakin tilanteessa :) Hauskinta oli se kun se silmälääkäri sanoi, et "voi olla, että joudutaan odottamaan ensin niitä verikokeiden tuloksia kauankin, istu vain tuohon aulaan rauhassa odottamaan" ja en ehtinyt edes takkia riisumaan siinä kun se tulikin jo hakemaan kun se oli saanut ne verikoetulokset. Kaikki meni kyllä jouhevammin kuin ikinä päivystyksessä, tosin en ois kyllä muuta siinä vaiheessa jaksanutkaan, tuuria oli :)

   Poista
 5. Auts. Auts. Auts. En osaa oikein muuta sanoa. Parane pian ja laita lotto vetämään - ei noin vähän voi olla porukkaa päivystyksessä ku kerran elämässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuten voikaan, ihme saumaan osuin :) Yleensähän siellä viettää vähintään sen 4h... siis todellakin vähintään ;)

   Poista

Kerro jotain, se ilahduttaa :)