Google Analyticsin seurantakoodi

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Tuorejuustolla kuorrutetut porkkanakuppikakut

Uusimman Avotakan resepteissä oli tämmöisiä kivoja kuppikakkuja ja kun olen aina tykännyt porkkanakakusta niin pitähän reseptiä kokeilla!

Lapsena tykkäsin porkkanakakusta, se oli aivan suosikki, nykyisin into on hieman laimennut, en edes muista milloin olen viimeksi syönyt porkkanakakkua, mutta nyt iski jonkinlainen inspiraatio leipomiseen (joka on ollut viime aikoina hieman hukassa) ja innoistuin tekemään tämän tuunatun version perus porkkanakakusta, koska sehän se oli :) 

Tuorejuustolla kuorrutetut porkkanakuppikakut

250g porkkanaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
½ tl jauhettua kuivattua inkivääriä
hyppysellinen suolaa
1 ½ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
½ tl aitoa vaniljasokeria
2 munaa
1 dl rypsiöljyä

1) kuori porkkanat ja raasta pieniteräisellä raastimella
2) sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, ruokasooda, mausteet ja suola. sekoita toisessa kulhossa keskenään sokeri, fariinisokeri, vaniljasokeri ja munat, vatkaa sähkövatkaimella n.1min. lisää joukkoon öljy ohuena nauhana kokoajan vatkaten.
3) yhdistä muna-sokeriseos, jauhot ja porkkanaraaste. sekoita vain sen verran, että ovat sekaisin, älä enempää
4) jaa noin 10 tukevaan muffinsivuokaan (minulla muffinsivuoat muffinsipellissä) ja paista 175 asteessa 20-25min, kokeile kypsyys. anna jäähtyä ja kuorruta:

Kuorrutus:

200g maustamatonta tuorejuustoa
50g voita
1 sitruunankuori hienoksi raastettuna
5-6 dl tomusokeria

1) sekoita pehmenneeseen voihin kylmä tuorejuusto tasaiseksi sähkövatkaimella
2) sekoita joukkoon sitruunankuori ja 5dl tomusokeria, jos on löysää, lisää tomusokeria. älä vatkaa liian pitkään, jottei löysty liikaa. pursota kuppikakkusten päälle.

TAI tee kuorrute kuten minä, osta valmiiksi maustettua tuorejuustoa, itse ostin appelsiinia, vatkaa se voin ja tomusokerin kanssa, tai itseasiassa itse vatkasin sen n.2rkl keijua ja tomusokeria maun mukaan-tyylillä. Kaupassa näytti olevan myös ainakin ananas- ja sitruunatuorejuustoja jotka sopisivat tähän myös mainiosti varmasti, se sitruuna olisi ollut enemmän alkuperäisen mukainen, mutta itse pidän porkkanasta ja appelsiinista yhdessä, joten valitsin sen.

Ja sitten se syöntipuoli: hyviä olivat! Söin 3 heti ja enempää ei mahtunut. Olisin illalla syönyt vielä ainakin yhden, muttei niitä tietenkään ollut enää... :)

4 kommenttia:

  1. Minähän en makeasta välitä ;) joten miksi rupesi näitä tekemään mieli...
    Blogissani on haaste sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käyn nappaamassa :) Kiitoksia :) Jos nämä tekee ilman kuorrutusta niin nämä ei itseasiassa ole edes kauhean makeita ;D

      Poista
  2. Mää ehkä kuolasin näppäimistölle :D Kai tässä on alettava leipomaan. Voin isolla kirjottaa Porkkana ja pienellä präntillä kakku, jos se vaikka hämäisi ravitsemusterapeuttia :D Aivan mieletön kuva, netissä pyörii sellainen Mandala-jutska. Oikein en tiedä mikä se on, mutta tämä näyttäisi hyvältä niiden joukossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, minun mielestä nämä oli varsin terveellisiä, siis porkkana(kakkua) ja appelsiini(tuorejuustoa), kuuluu tuo suluissa oleva kuiskata sillee hiljaa ;D

      Mandala, ei hajuakaan, pitänee taas googlailla ahkerasti :D

      Poista

Kerro jotain, se ilahduttaa :)