Google Analyticsin seurantakoodi

tiistai 5. maaliskuuta 2013

Pienempi

Pienempi "harjoittelee juoksukisaan" tossa ympärillä, eli suomeksi juoksee kovaa vauhtia ympäri asuntoa.

Tuli taas lääkärikäyntilaput Pienemmälle. Käydään siis kontrolleissa puolen vuoden välein. Kerrankin on jotain kerrottavaakin siellä. Nyt parin kuukauden sisällä Pienempi on saanut ruokavalioonsa maissin ja persikan. Se on paljon, koska tosiaan aiemmin tahti on ollut max. 1 aines per vuosi.
Lisäksi tosiaan Pienempi nautiskelee nyt säännöllisesti Ruotsista rahdattua havregurttia ja pureskelun edistyessä ollaan siirrytty ns. vauvapuurosta (silkkisestä Muksun kaurapuurosta) ihan perusmikropikapuuroon. Iso edistys lapselle jonka refluksi sai aiemmin oksentamaan mistä tahansa jossa on mitään möykkyä/palasta/tmv, pientäkään, vain silkkisen hienot ruoat menivät alas.

Kasvuhan on vielä mitä on. Kavereiden nuoremmat lapset hujahtelee Pienemmästä ohi kokoajan pituudeltaan. Toisaalta Pienempää kun luullaan aina nuoremmaksi niin kylläpäs se saa kehuja hyvästä käytöksestään jatkuvasti ;)

Aina se huoli siitä kasvusta on silti läsnä, tietysti. Ihmehän se silti on, ettei meillä ole mitään puutetta mistään ratkaisevasta lapsen rakennusaineesta, vaikka ensimmäiset pari kolme vuotta tuntui, että millä meillä oikein eletään?
Jotenkin vaikka niitä ruoka-aineksia ei ole valtavan paljon vieläkään niin olen itse tyyntynyt ja tottunut tähän allergiaarkeen niin, etten enää pidä tätä niin mahdottomana enkä stressaa sitä joka hetki. Joka toinen enää ;)

Olen myös kerännyt sänkyjen vierestä pois "oksennusvarustukset" jo muutamia kuukausia sitten. Edellisestä oksennusyöstä on aikaaa varmaankin puolisen vuotta.
Aiemmin sängyn vieressä oli joka öisten oksennusten takia "kippo" (astia joka on helppo napata leuan alle, jos ehtii), rätti (puklurätti) ja puhdistuspyyhepaketti. Ja sellainen nokkamuki jossa on se esto ettei tiputtele. Siitä oli helppo yöllä puoliunessa oksentavalle lapselle antaa vettä, että purskuttelee suun.

Ihme kyllä Pienemmän hampaat ovat loisto kunnossa, vaikka refluksissa usein hampaat menevät huonoiksi oksentelun ja happamuuden takia. Toisaalta kun on lisänä allergiat niin ruokana parsakaaali, kukkakaali, broileri, bataatti jne ei nyt varsinaisesti ole niitä hampaille vahingollisia.
Pienempi ei tietystikään ole saanut karkin karkkia elämänsä aikana.
Siksipä annankin nykyisin sitä "herkkujäätelöä" (Oatly kauravaniljajäätelö) todella iloisena.
Se Pienemmän naama kun se lappaa sitä jäätelöä. Harvoin on kellään ilman uskonnollista hurmosta sellaista autuutta kasvoillaan.

Isompi on ihana. Se tukee Pienempää allergiasuossa ihan täysillä. Se syö kaverina havregurttia persikkasoseella ja napostelee maissinaksuja (siis todella, ne maistuu oikeasti pahville, vai mitä?).
Pienemmästä on parasta kun on isoveljen kanssa samoja ruoka-aineita.

Ihan samoin kuin vaatteita. Pienempi kysyy aina aamuisin mitä Isommalla oli päällä kouluun lähtiessä. Sitten se koittaa kaivaa laatikoistaan lähinnä vastaavat vaatteet ;D Turha kai kysyä kuka on Pienemmän idoli? ;)
8 kommenttia:

 1. On ihana lukea lapsistasi. Kuvittelin hymyilleen miten Pienempi syö jäättelöä ja matkii isompaa. Ihana kun lapset ovat vielä pienia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, vielä on ne pienet murheet kuitenkin ;D

   Poista
 2. Huokailen täällä miten sydäntä lämmittävää, että Pienemmän idoli on Isompi. Oi,oi :)

  VastaaPoista
 3. Minunkin mummotettavan suurta herkkua ovat ne "pahvipötköt". Olisko niillä pienillä vain niin herkkä makuaisti, että se pahvikin maistuu joltain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin tällä meidän allergisella tietenkin on, kun ei ole kovinkaan paljoa mitään hyvää ikinä syönyt :) Ja varmasti pienillä lapsilla ylipäänsäkin on.. ennenkuin ehtivät aikuisiksi ja hiippailevat salaa omilta lapsiltaan karkkikätköille vähän väliä ja suukin on jo turtunut niin herkkuihin, että aina pitää saada lisää ;D

   Poista
 4. Huh, aika HC-meininkiä tuon refluksin ja allergioiden kanssa! Onneksi on jo vähän elämä helpottunut.

  Kummilapseni oli superallerginen, mutta nyt tokaluokkalaisena syö tosi paljon kaikenlaista pl. maitotuotteet. Hän virahti yhtäkkiä hurjasti pituutta, kun viljatuotteet alkoivat sopia ruokavalioon.

  Pidän peukkuja, että yölliset oksentelut loppuivat tähän ja jatkossa saatte kaikki hyvät unet!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla aina tosi allergisista joilla on jossain vaiheessa edes helpottunut :) Mua ei jotkut allergiat edes haittaa, koska niihin on tottunut omasta lapsuudesta saakka, äidilläni on maitoproteeiniallergia ja mulla ja äidillä kananmuna-allergia+ vielä muutama muu, niin kun ei ole koskaan tehnyt esim. mitään munamaitoon tmv niin eipä sellaisia osaisi edes käyttää.
   Lihaa ja kasviksia kaipaan Pienemmälle eniten ja jotain mitä voisi käyttää suoraa kaupasta, vaikka hedelmä. Ettei tarvisi aina ensin käsitellä pakastamalla/keittämällä/tmv

   Poista

Kerro jotain, se ilahduttaa :)