Google Analyticsin seurantakoodi

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Aikojen alussa

Lapsillehan on tunnetusti vaikeaa ymmärtää pieninä, että vanhemmatkin ovat olleet joskus lapsia. Tai tarkennetaan, meillä ainakin tuntuu olevan vaikeaa ymmärtää äidin ja isän olleen joskus vauvoja.
Isompi alkaa jotain selvästi hahmottamaan, tosin se ikä ja aika kysymys on jälleen haastavaa.

"Äiti, oliko silloin kun sinä olit pieni mummola samassa kohtaa?"
"Joo, kulta, siihen se rakennettiin silloin kun äiti oli ihan vauva"
(hetken tauko)
"Mutta kun sinä sanoit, että teillä näkyi vain kaksi kanavaa telkkarista"

Pienemmällähän se on vielä vaikeampaa. Tosin Pienemmästä on erittäin hauskaa kutsua mummia ja pappaa nimillä "mun äitin äiti" ja "mun äitin isä" :) Kun mummi soittaa ja jos Pienempi ehtii vastaamaan kuuluu huuto: "Äiti, sun äiti soittaa!"
Se on sellaista hassuttelua, mummiksi ja papaksi Pienempi heitä edelleen yleensä kutsuu, se on vain vasta valjenneena asiana niin hauskaa. Äidilläkin on äiti ja isä.

Menin eilen illalla sanomaan, että "Sinä olet aina minun pikkumussukka" Pienemmälle.
Pienempi kysyi, että aikuisenakiko. Tottakai. Entä jos kasvan sinua suuremmaksi? Niin sinä kasvatkin. Entä jos minulla on oma lapsi. Siltikin.

"Oletko sinä äiti mummin pikkumussukka?"
"Enköhän minä ole"
"Kauanko sinä olet jo ollut?"
"Sellaiset 33 vuotta"
"NII-II-IIN kauan?!" Pienempi kysyi järkytystä ja ihmetystä äänessä ;D

9 kommenttia:

 1. Voi noita lapsia... :)

  Meillä oli vaikea käsittää, että Sisko on mun sisko ja että ollaan asuttu joskus yhdessä Mummon kanssa. :)

  VastaaPoista
 2. Mulla veti aikanaan aika hiljaiseksi kun jompi kumpi Isoista kyseli että "äiti silloin kun sä olit lapsi niin oliko telkkarissa värit"

  VastaaPoista
 3. Lapset on niin hauskoja, kun ne alkaa pohtimaan sukulaisuussuhteita. Siinä menee puurot ja vellit helposti sekaisin :)

  VastaaPoista
 4. Minun lapsi (1,5 v) on tietysti ihan liian pieni ymmärtämään tällaisia asioita, mutta törmäsin vähän samaan ilmiöön. Lapsi on todella innokas katsomaan omaa valokuva-albumiaan. Hän onkin kärttämässä sitä kirjahyllystä monta kertaa päivässä ja koska ei haluta pojan tuhoavan albumia nykyistä enempää, luetaan sitä aina yhdessä. Aina ei kyllä jaksa, plääh! :)
  Mutta joku päivä sitten näytinkin hänelle omia lapsuusaikaisia kuviani. Hän tapansa mukaan osoitteli ihmisiä kuvissa ja kun sanoin omista kuvistani, että siinä on äiti pienenä, ei poika selvästi uskonut. Eikä tuntunut ymmärtävän, että mummo ja pappakin voisivat olla ihan erinäköisiä kuin nykyään. Se albumi ei sitten kauaa jaksanutkaan kiinnostaa! :)

  VastaaPoista
 5. Lasten kommentit on välillä niin mahtavia ;D Meillä Isompi katsoo mummolassa mielellään albumeita ja vertailee jo itseään kuvien sukulaisiin :) Pienempi osoittelee kaikki vauvat "Minä!" :D

  VastaaPoista
 6. Mää nauran täällä ihan kippurassa, että miten pienelle ihmiselle 33 vuotta on ihan hirveän kauan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Mutta onhan se! Mun teinimielessä yli 30-vuotiaat oli Todella Vanhoja ;D

   Poista
 7. Olipa pakko viimeinkin liittyä lukijaksi sun blogiin :)
  Meillä isompi tykkää katsella omia vauvakuviaan, ja pienempikin alkaa vähän innostua. Omat lapsuuskuvani sen sijaan ovat vanhempieni luona, voisikin näyttää niitä lapsille vaikka jo nyt viikonloppuna kun menemme sinnepäin pitkästä aikaa :)

  VastaaPoista

Kerro jotain, se ilahduttaa :)