Google Analyticsin seurantakoodi

perjantai 11. tammikuuta 2013

Vesi

Tämä menee samaan kategoriaan minulla kuin hedelmien/marjojen syönti. Liian vähäistä, suorastaan hävettävässä määrin.
Suomessa kun kerta se vesi vielä tulee hanasta puhtaana niin on noloa etten saa juotua riittävää määrää vettä päivässä.
Aamulla juon vettä suuren lasillisen, mutta en koska haluaisin, vaan koska lääkkeet pitää saada alas. Tosin varmasti se on myös hyvä muutenkin juoda aamulla se lasillinen vettä, mutta jos en ottaisi lääkkeitä samalla, niin en varmaan joisi, unohtaisin koko jutun, nyt se on pakon sanelemaa.
Joinakin päivinä käy niin, etten enempää juokaan, toisina päivinä muitan täyttää vesipulloni valmiiksi.

linkistä näkee myös muut mallit
Joo, blogimainonnan uhrina minullakin on Life Factorin lasinen juomapullo joita näkee joka toisella,.
Käytännöllisyys syistä otin 450ml, enkä suurempaa 650ml ja käytännöllisyys sai ottamaan samalla sporttikorkin, vaikka ilmankin saa. Väri on pirteä pinkki :)
Näissä oikeasti tykkään kovasti noista väreistä ja himottaisi ostaa myös sellainen perintainen pullo 650ml ja värinä omenanvihreä.

Jos minulla olisi vauva ostaisin aika varmasti myös sellaisen lasisen tuttipullon vaikka se kuulostaakin epäkäytännöllisemmältä kuin muovinen. Tosiasiassa kaverin vauva käyttää näitä eikä ne ole yhtään sen epäkäytännöllisempiä :) ja ulkonäöllisesti nämä on ylivoimaisen söpöjä :D

Tuttipulloista on mainittava se mitä en tiennyt, huomasin vasta tuolta nettivuilta (kuvan linkki):

"Pullo ja suojus voidaan kiehuttaa tai pestä astianpesukoneessa yhdessä. Pullo voidaan pakastaa, mikä helpottaa maidon varastointia. Pullon voi laittaa suoraan pakastimesta vaikka kiehuvaan veteen.
Valmistettu boorisilikaattilasista, mikä on lämpöshokkeja hylkivää, ja voidaan siten laittaa pakasteesta suoraan kiehuvaan veteen.
Tuttipullo on yhteensopiva muun muassa Ainun / Medelan sekä Lansinohin rintapumppujen kanssa."

Ja tämä ei ole mikään mainos, en todellakaan mini-sekalaisaihe-blogillani ole saanut yhtään mainostajaa :D Tykkään vaan todella noista pulloista :)

Sitten takaisin siihen veteen. Muistaakohan kukaan muu sitä kun Karita Tykkä juotuaan liikaa vettä joutui sairaalaan ja häntä pidettiin tajuttomana kokonaista kolme päivää? En minäkään muistanut tuota kolmea päivää ;), mutta google virkisti muistiani.
Liika veden juonti ja liian vähän suolaa ja liika vedenjuonti poisti loputkin suolat elimistöstä! Hui.

Yleisempi vedenjuonnin aiheuttama ongelma on vesimyrkytys. Siis miettikää mikä nimi! Vesimyrkytys. Liika vedenjuonti sekoittaa elektrolyyttitasapainon elimistössä ja aiheuttaa mm. solujen ja aivojen turpoamista, joka voi johtaa jopa kuolemaan.

Kuitenkin pitää muistaa myös ruoasta saatu neste, ja googlettelun jälkeen löysin lisäksi ravitsemustutkija Patrik Borgin sanoman lauseen, että hän ihmettelee kun suomalaiset kantelevat juomapulloja mukana, tärkeämpää olisi juoda riittävästi vettä pitkin päivää.
Voi kun fiksua :) Ihan tosi! Miksi se sitten on niin vaikeaa? Miksi ainakin minulle on oikeasti helpompaa juoda se vesi siitä pullosta jota kantelen mukana kuin käydä täyttämässä lasi hanan alla?

Vesimyrkytyksestä on silti sanottava se, että ilmeisen moni vesimyrkytyksestä oikeasti sairaalaan joutuneista on joutuneet sinne ihan jonkun muun nesteen vuoksi ;) Jos juo olutta päivässä esim. korillisen nopeasti laskee veren natriumpitoisuus liikaa.

Kyllähän mun täytyy myrkytysvaarasta ;) huolimatta todeta, että enemmän vettä tulisi juoda. Joten söpö vesipulloni täytynee täyttää ja kannella sitä trendikkäästi mukana, keittiöstä olohuoneeseen ;)

2 kommenttia:

  1. Voi ei nyt miäkin haluan tollasen pullon!! Olis vaan paaaaljon coolimpi kun se kulahtanut vissypullo... =) Mutta pitää kyllä olla varovainen, ettei vaan tule se, myrkytys! =D

    VastaaPoista

Kerro jotain, se ilahduttaa :)