Google Analyticsin seurantakoodi

sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Ella ja kaverit

Aika moni varmasti tietää Ella-kirjat ja niiden kirjoittajan, Timo Parvelan. Jos ei muusta niin vähintään Yhteishyvä- lehden kolumneista tai sitten Meidän Perhe- lehtien kolumneista. Ella ja kaverit  on Parviaisen moniosainen kirja-sarja. Vuodesta 1995 saakka julkaistuja kirjoja on tähän vuoteen mennessä julkaistu upeat 17 (!!) osaa (+juhlakirja) ja kirjoista on tullut jo yhteisteokset osat 1-3 ja 4-7. Lisäksi Ellaa on viidellä äänikirjallakin.

Ella on tyttö. Parvela on mies. Minua ainakaan ei tässä haittaa ollenkaan asetelma jossa aikuinen mies kirjoittaa tytön näkökulmasta. Ella kuitenkin on lapsi. Tai no, noin niinkuin kouluikäinen.
Ella-kirjat ovat mukavasti vauhdikkaita, sopivan sukupuolettomia ja jos aloittaa aivan sarjan alusta niin kirjan henkilötkin (hitaanlaisesti tosin) kasvavat hieman lukijansa mukana, vaikkakin Ellan luokka tuntuu olevan jatkuvasti toinen luokka :)

Minusta Parvela on hauska. Ja lisäksi hän todella taitaa ymmärtää lapsen logiikkaa :)
Meillä Ellaa on luettu ahkerasti Risto Räppääjien ohella.
Kun tajusimme joulukuussa elokuviin tulevan Ella-elokuvan niin olemme koko perhe varsin innostuneita, RR-elokuvista kun tykkää meillä isää myöten kaikki.

Ellan kuva napattu täältä
Tosin ainakin trailerin perusteella Ella ei sovi Pienemmälle, joten Isompi taitaa saada nauttia siitä ensin ihan vaikkapa elokuvissa äidin kanssa :)
Voi tosin olla, että elokuva sitten loppujen lopuksi sopii kaikille meillä, Pienemmällekin, kuten juuri esim. Räppääjät.

Ella ja kaverit -elokuva perustuu vuonna 2008 julkaistuun Ella ja Äf Yksi -kirjaan.

28.12.2012 elokuva tulee ensi-iltaan, sitä ennen voi kurkkia vaikkapa Ellan ja kavereiden omia nettisivuja täällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro jotain, se ilahduttaa :)