Google Analyticsin seurantakoodi

tiistai 13. marraskuuta 2012

Computer Technical Support HotLine

Olipa ärsyttävää. Netti lakkasi toimimasta ihan yhtäkkiä sunnuntai-iltana. Koitettiin kaikkia osaamiamme keinoja miehen kanssa. Jotka siis rajoittuvat siihen mahtavan tekniseen osaamiseen, että vedämme johdot irti ja käynnistämme uudelleen. Mies osasi myös jotain muuta johon sisältyi erinnäistä näpyttelyä joka ei johtanut mihinkään. Tosin meidän mielipiteemme erosivat oliko sen kokeilemisessa järkeä vai ei. Mies on (tieto)teknisissä asioissa aivan yhtä ulalla kuin minäkin.

Osaamme toki perusasiat, mutta tällä kertaa niistä ei ollut mitään hyötyä. Kaikki muu toimi, netti ei.
Toki soitimme varmistuksen Soneraan. Netti kun on myös pätkinyt usein Soneran takia. Soittamaan pääsi maanantai aamuna. Ja jotenkin olinkin jo aavistellut, että se vika oli meidän päässä kaapelia.

Eilen illalla mies soitti kaverilleen joka "osaa näitä hommia". Minä kysyin, että miksei sille soitettu jo sunnuntai-iltana? No kun mies oli ajatellut hoitavansa homman itse.
Eli nykivänsä johtoja edes takaisin(ko)?

Onneksi se kaveri osasi sen hommansa. Eikä huolinut rahapalkkaa, kun "hauskaahan tää oli". Meillä on ilmiselvästi hänen kanssaan eri mielipiteet hauskuudesta.
Minun mielestäni tosin oli myös hauskaa kun se netti sitten alkoi toimia.

Ei tosin olisi pitänyt kysyä kysymystä "Mikä siinä sitten oikein lopulta oli vikana?" kun se miehen kaveri oli lähdössä ovesta. Vinkkinä muille tekniikkatumpeloille, älä kysy, et halua tietää.
Siinä oven raossa meni 10min arvokasta aikaa jonka olisin voinut käyttää vaikka viikkaamalla pyykkiä taia katsomalla Alaskan taivaalla. Ainakin noista hommista olisin ymmärtänyt jotain. Nyt nyökkäilin niin ahkerasti näyttääkseni edes jotenkin fiksulta, että niska on kipeänä.
En siis ymmärtänyt kuin max. 2 lausetta. Nekin taisivat olla: "Siis ymmärräthän?" ja "Se siinä siis oli, jos tulee toiste niin soitatte vaan mulle uudestaan". Tykkäsin tuosta viimeisestä lauseesta ja sille nyökkäsin oikein pontevasti.

2 kommenttia:

  1. Mää soitan aina tietsikka probleemeissa siskon miehelle joka osaa selostaa hitaasti ja rauhallisesti. Neuvominen lähtee tasolta; tietokone, se on se musta laatikko, joka on teidän keittiön viereisessä huoneessa. Tekniikkatumpelolle on kyllä hyvä omistaa ystävä, joka tulee pelastamaan pulasta seuraavallakin kertaa :)

    VastaaPoista
  2. Kieltämättä kätevää, miksiköhän ei olla aiemmin pyydetty :D varmaan siksi kun olen ajatellut ettei viitsi vaivata. No nyt sekin selvisi, se on vaan hauskaa :)

    VastaaPoista

Kerro jotain, se ilahduttaa :)