Google Analyticsin seurantakoodi

torstai 26. heinäkuuta 2012

Ruoka-ohjeita niille jotka eivät halua pitkiä reseptejä

Pastakastike porisee hellalla ja tagliatelle. Maailman paras pastakastike muuten :) Ja kevyt. Ja kaikki luonnon... siis kaupan helpoista raaka-aineista!

Siis todella helpoista. Ainainen kätinä siitä mikä on itsetehtyä ruokaa on minusta naurettavaa. Miksi viipaloida ja kuoria joka ikinen kasvis esimerkiksi keittoon kun kaupasta saa naurettavan helposti ja jopa halvalla pakasteesta keittokasvispussit. Piste. Ja se on minun mielipiteeni.

Ennen lapsia minäkin viipaloin hullunlailla luomuporkkanaa ja -naurista. Ihanaa jos joku ehtii edelleen. Suomalaista luomutuotetta ostan edelleen jos se rahallisesti on mahdollista ja sitä eteen tulee. Lihaa haen lähiruokaa tarjoavasta kaupasta herkkuhetkiin ja samasta puodista myös luomu-lähileipää. Naminami!

Mutta arkiruokailussa makaronilaatikon ja pottumuussin välissä menen sieltä missä aita on halvin ja matalin.

Joten tänään jaan ihanan pastakastikkeen "reseptin" jossa ei ole paljoakaan kaloreita ja joka on nannaa. Ja so easy to make!

Ota ISO kattila tai extra syvä&iso paistinpannu/kasari. Iso sen vuoksi, että voit sitten lämmitellä tätä kastiketta toistekin, kastiketta tulee paljon. Halpaa tämä ei ole, ei siinä mielessä kuin tämän kastikkeen halpisversio jonka voin kirjata ylös tuossa kohta myös.

Itse syön ja teen tämän aina Rainbow:n Tagliatellen kanssa (muistisääntö: 3 rullaa per ruokailija, no, joku syö enemmän, joku vähemmän, heh!). Rainbow:n tagliatellessa ei ole kananmunaa kuten useissa on, itse olen allerginen, joten tämä on hyvä. Hintakin on vähän halvempi kuin "merkkipastassa" ja maku ihan sama. Yleensä suosin täysjyväpastaa, mutta tämän kastikkeen kanssa mennään höttöherkuttelulinjalla.

Keitä pasta ohjeen mukaan (ja tee samalla kastiketta).

-Paista 600g naudan vähärasvaista jauhelihaa (10% rasvaa), mausta oman mielen mukaan, itse laitan suolaa, pippuria, pikkuisen chiliä ja vähän valkosipulia)
-Laita joukkoon 2 prk Dolmio Light pastakastiketta (sanoinhan, että sieltä missä aita on matalin!!)
Anna kiehua muutama minuutti kunnolla.
-Sekoita joukkoon 1prk Flora Ruoka Kevyt&Paksu. Anna kiehua hetken, pienennä levyä ja anna hautua n.5-8min.

Ripottele päälle hieman oreganoa.
Anna pastankin vetäytyä hetken ennen syömistä.

Syö :)

Esikoinen haluaa päälle aina vielä ripauksen juustoraastetta, itse en sitä kaipaa.

Pikkuisen halvemmalla pääsee kun vaihtaa Dolmio pastakastikkeet kahteen törppöön Rainbow/Eldorado tmv maustettua tomaattimurskaa. Itse tykkään valkosipuli maustetuista eniten. Chili ja yrtti ne kaksi muuta makua taitavat olla. Pirkaltakin löytyy.

Eilen tein maailman helpointa riisiruokaa.

1pkt broilerin filesuikaletta. Mielellään jotain marinadissa lilluvaa, vaikken niitä(kään) normaalisti suosi niin tähän ruokaan on oltava.

Ota uunivuoka, sellainen iso, samantyylinen, mutta mieluusti korkeareunaisempi kuin tässä kuvassa (ruoka on aivan eri):


Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Laita vuoan pohjalle 3,5dl täysjyväriisiä raakana. Kaada päälle 3-4dl vettä. Lisää 1-2pss (mielen ja maun mukaan) pakastevihanneksia tai kasviksia, itse tykkään joko herne-maissi-porkkanasta tai kruunukasviksista, mutta olen laittanut myös kesäkurpitsaa ja kukkakaalia, pitkiä vihreitä papuja jne.
Sekoita hieman, mausta suolalla. Lado päälle/kaada päälle raa'at broilerinfilesuikaleet. Lisää päälle n.1dl vettä ja 2-2,5dl purkki ruokakermaa. Sekoita hieman, niin että kaikki peittyy edes hieman, ei tarvitse olla upoksissa kaiken, mutta on minulle niinkin käynyt eikä se haittaa tässä ruoassa :)

Laita koko komeus uuniin, tarkkaa aikaa en tässä osaa sanoa kauanko menee, mutta anna olla ensin 45min ja katso miltä näyttää. Sekoita ruokaa, laske lämpötilaa 175 asteeseen, mausta hieman, itse laitan tähän chilijauhetta/tuoretta chiliä hieman ja jotain yrtti tmv maustetta. Anna olla uunissa kunnes kaikki neste on haihtunut ja riisi on pehmeää ja broileri mureaa :)

Todella maistuvaa ja tuoksuvaa tästä saa myös yhdistelemällä täysjyväriisiä basmati tai jasmiiniriisin kanssa (puolet&puolet). Broilerin suikaleiden sijaan jotkut latovat päälle broilerin koipia, itse en ole kokeillut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro jotain, se ilahduttaa :)