Google Analyticsin seurantakoodi

maanantai 21. toukokuuta 2012

Syksy suunnitelmia

Kuten aiemmin jo kirjoittelin, ei meillä miehen kanssa ole yhteistä kesälomaa, kesällä. Miehen loma ajoittuu töiden kausiluonteisuuden vuoksi syksyyn ja nyt suunnittelenkin innolla kahta reissua syksylle!

Toinen reissuista on ulkomaille, ensimmäistä kertaa sitten Pienemmän syntymän uskallan ajatella suuntaavani ihan kunnon etelänreissulle. Ajatuksenamme oli Italia ja on edelleen, vaikka nämä viime päivien Italian maanjäristys uutiset hieman uskoa heikensikin. Toisena vaihtoehtonamme on sitten Espanja.

Mutta nyt ajattelin enemmän sitä toista reissua jollaisen olemme tehneet joka syksy. Olemme nimittäin pysyneet tässä lähituntumassa, Viro, Ruotsi, ympäri Suomea.
Ihana Kolmården. Kuva täältä.
Tänä vuonna paikoista kilpailee Tanska ja Ruotsi, tarkemmin Legoland ja Kolmården.
Molemmissa paikoissa on paljon, paljon houkuttelevaa, sekä vanhemmille, että lapsille.
Lasten suosikki, Legoland. Kuva täältä.
Itse olen käynyt Kolmårdenissa joskus 1990-luvulla ja se oli aivan upea reissu, mutta toki ymmärrän, että poikien sivulauseessa kuulema mahdollisuus reissusta Legolandiin sai hirmuiset ilon kiljahdukset ja JEE!!- huudot aikaiseksi. Tällä hetkellä Legoland siis johtaa tässä ajatustaistossa.
Reissumme sijoittuisi elokuun loppuun.
Legolandin puolesta puhuisi myös se, että samalla voisi vierailla myös Givskud Zoo- eläinpuistossa:

kuva täältä


Kukaan tutuistamme ei valitettavasti ole käyneet näissä paikoissa, joten kävijäkokemuksia kaipailisin, jos kellään olisi? :)

2 kommenttia:

 1. Oi, mä voisin kirjoittaa melkein kirjan meidän Kolmården ja Legoland reissusta/reissuista kuten tuolla Kalastajanvaimon blogissa jo mainitsinkin. Ja kuviakin on näistä reissuista varmaan pari tuhatta :o)

  Molemmat aivan ihania kohteita. Me tosiaan käytiin molemmissa samalla reissulla 2 vuotta sitten ja oli aivan mielettömän hauska matka. Ensi kertaa automatkalla ja vielä kaiken lisäksi teltan kanssa (no teltassa oltiin 3 yötä ja hotellissa/B&B/hostellissa sitten muistaakseni 7 ;o) No minkäs teit kun satoi. Kolmårdeniin otettiin 2 päivän lippu ja hyvin kului aamusta iltaan 2 päivää siellä. Leirintäalue oli todella viihtyisä ja lähellä Kolmårdenia. Ruoka eläintarhassa oli suht' halpaa ja hyvää, tarjonta monipuolinen. Toissakesänä ajettiin vielä se vanha safari autolla, joka oli ihana. Viime kesänä olikin sitten jo tuo köysiratasafari avattu, joka myös hieno kokemus. 2 päivän lippu ei ole juuri päivälippua kalliimpi ja 2 päivässä ehtii niin paljon paremmin kiertää koko alueen ja rauhassa kiinostavimmat, ja luonnollisesti esim. delfiinishown ehtii katsoa vaikka 5 kertaa kuten meidän perhe ;)Alue Kolmårdenissa on kuitenkin todella suuri. Ihan pienille ja vähän isommillekin lapsille on kivoja leikkialueita (isoja sellaisia), jotka varmasti myös 'hidastavat' kulkua. Jopa meidän 11-vuotias jumittui niihin. Mä luulen, että tänä kesänä on taas tehtävä perinteinen parin päivän retki Kolmårdeniin!

  Legoland on taas ihan toisenlainen paikka, luonnollisesti ... niinmuin on muuten Tanskakin verrattuna Ruotsiin ;) Siellä ei asiat ole ihan niin justiinsa, vähän sinne päin pikemminkin. Legolandiin ajettiin kahdessa osassa Kolmårdenista. Samana päivänäkin olisi hyvin mennyt, mutta haluttiin pysähtyä Kööpenhaminaan matkalla. Legolandissa ei yövytty teltassa, koska satoi vaan etsittiin läheisestä Grindstedistä aivan ihana B&B (http://www.huset-bb.dk/). Koko talo oli kuin suoraan jostain sisutuslehdistä, todella kaunis, supersiisti, äärettömän ystävällinen omistaja, hyvä aamupala jne ... ihana paikka! Kuitenkin 'seikkailumielellä' oltiin seuraavat yöt eri B&B/maalaismajoituksessa. Tämä 'putiikki' onkin sitten iham elokuvan arvoinen kokemus. Meinattiin 'kuolla nauruun' muutamassa päivässä siinä majatalossa ... myöskin ihana paikka ;)No mutta itse Legoland sitten. Siellä oltiin myös 2 päivää ja kuten Kolmårdenissa ei sielläkään ollut 2 päivän lippu juuri päivälippua kalliimpi ja sen sai kätevästi 'upgreidattua' ekan päivän lopuksi pois lähtiessä. Legoland ei ehkä tarjoa hurjia, hiukset nostattavia huvipuistolaitteita aikuisempaan makuun, mutta lapsille aivan erinomainen paikka ... toki aikuinenkin viihtyy. Laitteita on monenlaisia; vesivempaimia, 'vuoristoratoja', robottilaitteita, 4D elokuvia, toimintaalueita, vesiliukumäkiä ja kaikki 'rakennettu' legoista ... unohtamatta tietysti kuuluisaa aluetta legopalikoista rakennetuista Eurooppalaisista kaupungeista. Ruoka myös täällä oli mielestäni kohtuuhintaista ja hyvää. Kohtuuhintaisella tarkoitan, että suhteessa paljon halvempaa kuin esim. Linnanmäellä ja tarjonta on huomattavasti laajempi. 2 päivää tuolla hujahtaa hetkessä ja vieressähän on skandinavian suurin vesihuvipuisto Lalandia, jossa me ei ehditty käydä, mutta käydään kuulemma aivan varmasti tulevaisuudessa ;)

  Nyt meillä on tuon 13-vuotiaan lisäksi 4 kk vanha reissaaja, joten ei ainakaan lopu nuo retket tulevaisuudessakaan.

  VastaaPoista
 2. Kiitos mukavasta kommentista, me ajateltiin mennä vain toiseen näistä, mutta vaikka minä haluaisin Kolmårdeniin niin kovasti perheen miesväki olisi menossa Legolandiin. Lentämällä mentäisiin ja majoitus olisi tosiaan oltava tuollainen B&B tmv ihan tuon allergikon takia, hotelleissa on vaikeampaa säilytellä omia ruokia jne.

  Kiitos linkistä, ihanan viihtyisän näköinen paikka! :)

  VastaaPoista

Kerro jotain, se ilahduttaa :)