Google Analyticsin seurantakoodi

maanantai 7. toukokuuta 2012

Night Watch

Sunnuntain vietin jälleen linnoittautuneena makuuhuoneeseen.
Ja ei, en mitään aikuisten juttuja - - tai korjataan, oli se. Luin nimittäin yhden kiinnostavimmista kirjoista omassa genressään. Tai mikäköhän tämän kirjan genre varsinaisesti olisi ollut...? Takakannen perusteella vampyyrigenre, mutta kirjassa oli ainoastaan sivuosassa pari vampyyria. Magiaa löytyi, fantasia-elementtejä, mutta myös realismia.
Ja kaikki tapahtui Moskovassa, tai ainakin suurin osa. Kirja oli siis Sergei Lukjanenkon Yöpartio.

Huippuahan tässä on se, että tämä kirja on jo ennen suomentamistaan (ja tämä on vasta sarjan ensimmäinen osa!) tullut suomessa elokuvana. Koska oikeasti käy näin päin? Elokuvat Night Watch ja Daywatch ovat näihin kirjoihin perustuvia venäläisiä elokuvia.

Ja tiedättekö noloutta, minulla on nuo molemmat elokuvat dvd:llä. Enkä ole koskaan katsonut kumpaakaan. Jostain syystä ja jostain kummasta kumpuava ennakkoluulo venäläistä (ja sama koskee minun kohdalla myös ruotsalaisia) elokuvaa kohtaan on saanut minut ohittamaan nämä elokuvat kokonaan. Asiantila jonka aion korjata pika-pikaa, koska kirja oli hyvä. Kerralla luettavaa, en voinut laskea käsistäni.


Tämä minulla siis on jäänyt välistä. Korjaan asian ensi viikonloppuna ja jos on hyvä niin korjaan asian myös kakkososan kohdalta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro jotain, se ilahduttaa :)