Google Analyticsin seurantakoodi

keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Ei ikinä ja kuitenkin nyt

Nyt sitten tein sen mitä joskus aikoinaan vannoin, etten ikinä tee. Lastenhuoneeseen ilmestyi tv. Juu, ihan ilmestyi, koska naapuri oli viemässä sitä roskalavalle ja se oli täysin toimiva, moitteeton siisti 21" kuvaputki-tv.
Minun mielestäni noita ei edes saa roskiin laittaa, siis tavalliseen kerrostalon roskakatokseen ja siitä kiltisti mainitsin naapurille, johon naapuri totesi, että jos en minä tiedä parempaa paikkaa niin sinne se päätyy.

Johon minä kuulin toteavani, että anna meille sitten.
Ja lapset vieressä kiljuivat riemusta!

Koska meillä sattumoisin on myös vanha ylimääräinen pelikone ja dvd-soitin niin liitinpä nekin aikani kuluksi siihen telkkariin. Ja hyvin pelittää.
Onneksi tänään oli hyvä ilma, joten lapset eivät kuitenkaan innostuneet istumaan nenä kiinni uudessa ruudussaan vaan Esikoinen mennä viiletti pihalla kavereiden kanssa ja minä Pienemmän kanssa.

Nyt illalla annoin luvan istua katsomaan rauhallista lastenohjelmaa puoleksi tuntia omasta telkkarista. Mikä ilonkiljunta :) Meillä esikoinen on erityisesti toivonut jotain tällaista tapahtumaan, koska k a i k i l l a kavereilla on omassa huoneessaan joko tv, tietokone tai jonkinsortin pelivempele. Ja mitä olen omilla silmilläni todistanut, niin kyllä vain onkin. Parhaimmilla kaikki nuo. Ja kyse on lapsista iällä 7-10v? Itse olen koittanut todistella, ettei se ole tarpeen, varsinkaan kun Pienempi on vasta noin pieni, mutta koska meillä on muutenkin hyvin toimivat ja rajoitetut peliajat ja tv-ajat niin ajattelin sitten nyt vähän löysätä pipoa ja samahan se on kummassa ne nuo käyttävät, omassa huoneessaan vai olohuoneessa, varsinkin kun meidän dvd-valikoimasta ja pelikonsolipeli valikoimasta ei todellakaan mitään hurjimuksia löydy!
Lisäksi meillä on sääntönä hyväksyttää peli/dvd ennen aloittamista äidillä, samoin kuin aika mitä siihen käytetään. Nämä vaikka minä tasan tarkkaan tiedän mitä pelejä me tosiaan omistamme... Aina välillä huolestuttaa mitä pelejä Esikoinen kavereillaan pelaa, tiedän nimittäin ettei ne säännöt ole osaakaan meidän tiukkapipo-säännöistä joissain perheissä.
Onneksi tunnen nuo kaverit perheineen kenellä käydään sisällä ja joissa ehkä pelataankin sitten ja suurimmassa osassa perheistä tiedän myös mitä pelejä heillä omistetaan :)
Pari kaveria on kuitenkin sellaisia, että olen huomannut Esikoisen olevan äkäinen ja jopa agressiivinen sieltä tullessaan ja pienen tenttaamisen jälkeen olenkin saanut kuulla, että peli on ollut hurja. Ei vielä ainakaan ole paljastunut ikärajaansa hurjemmiksi, mutta itse tiedän joidenkin tuon ikäisille rajattujenkin pelien olevan meidän pojalle liikaa, hän kun on sellainen, että elokuvissakin tunteet "tarttuvat" häneen helposti ja hänen käytöksestään heijastuu helposti jos elokuva/peli tmv on ollut nopeatempoinen, agressiivinen, hurja.

No se siitä, nyt äidin kultamussukat istuvat katsomassa Dora Exploreria jota ei missään nimessä voi sanoa hurjaksi.
Ja ihan kohta lapset nukkumaan ja äiti saa katsoa dvd:ltä Intrudersin, tekopyhää, eikö? ;)¨

Tässä pieni MLL infopaketti median ikärajoista vielä,
hyödyllinen, itse ainakin pidin :)
Ikärajat median käytölle, MLL vanhempainnetti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro jotain, se ilahduttaa :)