Google Analyticsin seurantakoodi

torstai 12. huhtikuuta 2012

Charlie and Lola

Minä pidän lastenohjelmista ja -elokuvista. En kaikista, mutta joistakin. Ja paljon. Olen katsonut Cars (sen ensimmäisen) valehtelematta noin 30 kertaa, suurinosa kerroista lasten kanssa, mutta myös pari kertaa itseksi.
Kätkijät elokuvaan rakastuin kerralla. Olen katsonut sen nyt kahdesti, mutta tulen katsomaan varmasti vielä uudelleen (ja uudelleen....).
Disneyn Tuhkimo on aivan upea, kerta toisensa jälkeen, samoin kuin Kaunotar ja Hirviö ja Monsterit Oy. Puhumattakaan Shrekistä!! Kaikista niistä osista!
Ja aika uutena ihastuksena on myös jo kolme kertaa katsottu Gnomeo&Julia. Ja tietysti Tapaus Punahilkka Aladdin :) jne, näitä löytyisi varmasti lisää.

Nyt Pienempi on innostunut katsomaan lastenohjelmaa Samu ja Salla (engl. Charlie and Lola). Mikä ihana ohjelma! Samulla ja Sallalla on ikäeroa varmaankin suunnilleen samanverran kuin meidän pojilla joka ehkä lisää viehätystä. Lisäksi Samu muistuttaa Esikoista siinä kuinka hän kohtelee pikkusisarrustaan.
Tätä nyt en ehkä katsoisi sentään yksin ollessani, mutta tämä on niitä ohjelmia jotka katson lapsen vierellä ihan mielelläni. Eikä mikään tässä ärsytä.

Se mikä lastenohjelmissa/elokuvissa saa aikaan ärsytystä on selkeää. Minulla ärsyttää eniten kaksi asiaa: lapsen älyn aliarvioiminen ja surkea duppaus. Yksi kammottava esimerkki duppauksesta on Into ja Kunto- dvd, jonka olemme joskus jostain saaneet.
Se vanhempi joka jaksaa sitä kuunnella yli 5min ansaitsee aplodit! Kammottavaa ja samalla sitä jää itsekidutuksena kuuntelemaan (ja nauramaan), että voiko todellakin olla totta. Voi se.
Kammotuksesta huolimatta kehotan kokeilemaan sen kuuntelemista jos ikinä pääsee lähelle ko. ohjelmaa, siinä menee duppaus jo niin surkeaksi, että se on hauskaa.

Meillä on näistä vasta tuo ensimmäinen vihreä, mutta tulen varmasti hankkimaan lisää!

Chalie and Lola But I Am An Alligator video, nämä on minusta suomeksi huomattavasti parempia :)

Ja sitten Into ja Kunto tai kuten tässä englanniksi Dig and Dug (and Daisy too?). Kamala
tuntuu olevan englanniksi, mutta suomeksi jotain aika hirveää. Kyllähän nämä lapsia viihdyttävät, mutta aikuisen
korvat ovat kovilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro jotain, se ilahduttaa :)