Google Analyticsin seurantakoodi

sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Puhelinpuute

Vanha ja niin ihana puhelimeni on sanomassa itsensä irti sopimuksestamme joka käsittää lukemattomia tunteja puheluja ja tekstiviestejä niin, että näppäimet sauhuavat.
Käytän kyllä facebookia ja kirjoittelen sähköpostia harvakseltaan, mutta kummallakaan tavalla en osaa sopia menemisiä, tulemisia, tapaamisia.
Sitä varten on puhelin.

Ostin tämän nykyisen ihanuuteni muistaakseni vuonna 2005. Siis todellakin muistaakseni, koska en muista merkin lisäksi mitään puhelimestani, ei hajuakaan mallinumerosta tai kirjaimista. Tai ei silloin tainnut olla kirjamia vielä, jokin 3-5 numeroinen sarja tuli merkin, Nokia, perään.
Sitä ennen minulla oli luotettava läppämallin Samsung joka oli aivan loistava myös. Tätäkin puhelinta ostaessa hain nimenomaan läppämallia, pidän kovasti siitä, kuinka puhtaana ja ehjänä puhelin pysyy siellä läpän suojissa.
Ehtoina olivat hyvät soittoäänet, joita saa lisättyä oman maun ja halun mukaan ja jotka silloin edustivat huippua kun olivat ns. aitoja soittoääniä, eivät vain pimputusta joka matkii jotain musiikkikappaletta.
Lisäksi piti olla kamera. Koska edellisessäni ei ollut ja se oli uusin ominaisuus. Nykyisiin kamerakännyköihin verrattuna puhelimeni kamera tuottaa hyvin "tunnelmallisia" eli hämäriä kuvia :)
Siinäpä se. Bonuksena sain puhelimeeni vaihdettavat taka- ja etukannet. Petroolinsiniset ja roosanpunaiset. Petroolinväriset ovat olleet käytetymmät.

Nyt kun menin ostamaan uutta kädenjatketta, olinkin aivan hukassa. En ole pahemmin seurannut millaisia puhelimia tulee (ja menee). Miehellä on kolme puhelinta käytössä, kaksi töihin, molemmat eri työhön ja sitten se oma henkilökohtainen. Näistä yksi on aataminaikuinen ja kaksi uudempaa, joten kosketusnäyttö ja gps nyt sentään on tuttuja, mutta en ole oikeastaan käyttänyt miehen puhelimia ikinä, katsonut vain, että ai tuollaisiakin on.

Gigantissa, joka on lähimpänä ja näin ollen looginen ensimmäinen käynti paikka, aloin siis katselemaan uutuuspuhelimia. Ja olin heti sekaisin. Tajusin, että minun on melkein väistämättä ostettava kosketusnäytöllinen, ainakin jos myyjää on uskominen. Hän havannoillisti takomalla nähteni puhelimia erilailla ja näytti todellakin jotenkin kummasti, että kosketusnäytölliset olivat nopeampia käyttää.
Kunnes sain omaan käteeni ja olo oli kuin lukemaan opettelevalla. Ai tää on A ja tossa on B ja ööööö....

Kuitenkaan en kokenut loogiseksi myöskään kosketusnäytön ja näppäimistön yhdistäviä puhelimia, koska jos puhelimessa on jo toinen, niin mitä sillä toisella tekee? Tuli mieleen, että ne ovat kehitetty vain siirtymäpuhelimiksi minun kaltaisilleni jotka tuntevat kosketusnäytöllisen ensin hieman oudoksi.

Sitten ne ominaisuudet. Mitäs niistä sanoisi? Minä kun yritän viettää netissä rajallisesti aikaa, en siis halua, että kantaisin nettiä kokoajan taskussani, niin en todellakaan haluaisi kantaa facebookia tai twitteriä taskussani ja saada aina viestiä jos joku on tykännyt tai kommentoinut.
Gprs/gps/kartta toiminto taas voisi joskus olla käyttökelpoinenkin.
Ja joo, tiedän kuulostavani mummoikäiseltä kun termit varmaankin menevät päin puuta. Mutta olen todellakin hukassa!!

Tulin Gigantista kotiin pää täynnä uusia puhelinmalleja ja aloin googletellen etsimään puhelintani. Sitä seuraavaa siis.
Ja sitten vihdoin lykästi! Puhelin joka oli kaunis (niin, unohdin ilmeisesti sanoa, että se olisi yksi kriteeri. En vitsaile!), näytti helppokäyttöiseltä, sisälsi kaikki uudet hienoudet, mutta kätevästi selitettyinä ja kuitenkaan ei yhtään liikaa.
Taisin hieman kokea ihastumisen tunnettakin. Ihanuus oli tulossa myyntiin joulukuussa 2011, jos nettisivujen lukuisia määriä oli uskominen.

Nii-in, 2011. Aloitin siis puhelimen etsintäni jo marraskuussa 2011 ja etsin edelleen. Ihanuuteni ei ole tullut myyntiin ja jostain syystä sen mallikin häipyi Nokian omilta sivuilta. Koitin kysellä sähköpostitse tietoa milloin puhelin olisi tulossa ja vastaukseksi sain, etteivät he aina tiedä itsekään milloin mikäkin malli julkaistaan.
Nokian nettisivut itse siis kuitenkin olivat ilmoittaneet julkaisuajankohdan ennen kuin puhelin sieltä katosi kokonaan.

Ja mikä siis oli tämä ihanuus? No, tämä:

Nokia 603
13.10.2011 Digitoday lehti kirjoitti:

"Nokia on julkistanut Nokia 603 -puhelimen, jossa on Symbian 3 -käyttöjärjestelmän uusin Belle-versio. Nokian mukaan 603 -puhelimen hinta on arvioilta 200 euroa ilman veroja tai operaattoritukia.


Puhelin tulee kauppoihin marras–joulukuun aikana.
Puhelimessa on 3,5 tuumainen kosketusnäyttö, viiden megapikselin kamera ja yhden gigahertsin suoritin. Puhelin toimii hsdpa 3G-verkoissa, jotka parhaimmillaan yltävät 14,4 Mbps -nopeuteen datalatauksissa. Puhelimesta löytyvät myös wlan- ja bluetoot 3.0 -yhteydet sekä nfc-etätunnistustekniikka.

Puhelimen takaosaan on voi valita kuusi eriväristä suojakuorta.

Yhtiö kutsuu puhelinta edulliseksi älypuhelimeksi, joka on suunnattu sekä ensimmäistä kertaa älypuhelinta käyttäville että niille, jotka haluavat uuden puhelimen vanhemman Nokia-puhelimen tilalle."
Diditodayn koko teksti luettavissa tästä.

Minä etsin siis edelleen ja koitan kestää vanhaa ja ihanaa, mutta epätoimivaa puhelintani vielä, koska en ole valmis korvaamaan sitä millä tahansa. Kylläkin hieman kutkuttelee muutama Samsung malli, niitä aion katsella tarkemmin seuraavaksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro jotain, se ilahduttaa :)