Google Analyticsin seurantakoodi

maanantai 5. joulukuuta 2011

Adressi AD/HD aikuisten puolesta

http://www.adressit.com/adhd_aikusten_puolesta

"ADHD:n lääkityksessä käytettävien metyylifenidaattivalmisteiden peruskorvattavuutta on rajoitettu tammikuun lopusta lähtien. Yli 25-vuotiaille peruskorvattavuutta ei enää myönnetä ja ostosta aiheutuvat kulut eivät kerrytä lääkkeiden vuosittaista maksukattoa. Peruskorvattavuuden menetystä seuraava lääkekustannusten kohoaminen voi monilla aikuisilla aiheuttaa lääkkeenkäytön lopettamisen. Tämä voi johtaa ADHD-oireisten aikuisten lisääntyneisiin vaikeuksiin, kuten elämänhallinnan sekä sosiaalisen elämän ongelmiin ja jopa työkyvyn menetykseen."

Linkistä avautuu allekirjoitettava adressi, peruskorvattavuuden voi saada 30v saakka, mutta entä sitten? Useat yli 30v ad/hd aikuiset tosiaan joutuvat lopettamaan lääkkeensä syömisen, lääkkeen joka auttaa heitä elämään sitä mitä me "tavalliset" sanomme tavalliseksi arjeksi, nimenomaan.

AD/HD aikuinen ilman lääkkeitä saattaa pahimmillaan olla:

-levoton
-"häirikkö"
-impulsiivinen
-ylivilkas
-elämä kaaoksessa
-laskut maksamatta
-keskittymiskyvytön
-ihmissuhteisiin kykenemätön

Ei todellakaan lääkkeet kaikilla auta, ei ne sovi kaikille. Mutta entäs ne joille se on ensin, ennen 30v ikää, todettu sopivaksi, jotka ovat saaneet elämänsä hallintaan tällä tavoin, joilla elämä toimii lääkkeiden ansiosta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro jotain, se ilahduttaa :)